Община Първомай работи упорито за подобряване на пътната инфраструктура и

...
Община Първомай работи упорито за подобряване на пътната инфраструктура и
Коментари Харесай

Главна улица на Първомай стана като писта след ремонт

Община Първомай работи настойчиво за възстановяване на пътната инфраструктура и благоустрояване на градската среда. Някои от обектите към този момент са завдършени, а други се довършват с цялостна мощ, оповестиха от локалната администрация.

Приключиха ремонтните действия на ул.,,Кочо Честименски ”, намираща се в централна градска част. След реконструкцията тя е с нов асфалт, нови бордюри и тротоари, и усъвършенствано отводняване. Направени са маркировката и пешеходните пътеки. Ремонтираният сектор на улицата е с дължина 270м - от ул.,,Княз Борис I ” до ул.,,Стефан Стамболов ”.

Облагородено е към този момент и междублоковото пространство на ул.,,Петър Берон ”№ 6-8 и ул.,,Княз Борис I ”№ 43-45, което беше незадоволително добре поддържано. С направената преди година детска площадка и осъщественото заравняване и насипване с фрезован асфалт, то към този момент закупи повсеместен приключен тип. Основна цел на осъществените дейностите е да направи средата в близост по-привлекателна и по-безопасна.



Продължават ремонтните действия по замяна на тротоарните плочки на ул.,,Княз Борис I ”. Едновременно с това се прави изкърпване на дупки по уличната мрежа в с. Драгойново, преди този момент се закърпиха проблематичните сектори по пътя с.Искра- с.Новаково.

Предстои възобновяване на уличната мрежа в селата Градина, Караджалово и Искра.

Стремежът на общинското управление да благоустроява инфраструктурата е значим детайл от общинската политика за развиване на приветлива градска среда и дава отговор на районната политика за развиване на общността, споделиха от администрацията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР