След като две години в град Първомай не се състояха

...
След като две години в град Първомай не се състояха
Коментари Харесай

Първомайският панаир събра известни оркестри

След като две години в град Първомай не се състояха Празниците на тракийската национална музика и ария, то тази година чиновниците от читалището и Общината се наеха да ги провеждат в дните 8, 9 и 10 септември. От четвъртък се организира и дълго чаканият Първомайски панаир, на който се стичат посетители от Пловдивска, Хасковска и Старозагорска област.

Тази година е 22-рото издание на Празника на тракийската национална музика в Първомай и всяка вечер на особено построена сцена пред читалището се изявяват известни тракийски оркестри, оповестява Петър Тенев, един от уредниците и началник на локалния оркестър „ Дионис “. 

Кметът на община Първомай Николай Митков откри публично празниците в четвъртък вечерта с присъединяване на оркестрите „ Хебър “, „ Славей “ и „ Орфей “ на виртуозния цигулар Георги Янев. Вчера са изявиха оркестрите „ Славяни “ от Стара Загора, групировка „ Паскалев-Пловдив “ и Пилашевският национален оркестър.

Тази вечер от 21 часа ще е кулминационната точка на празниците на тракийската национална музика с концертната стратегия на оркестър „ Канарите “ с началник Атанас Стоев. Местните танцови сформира „ Веселие “, „ Тракийка “ и „ Първомай “ също взеха присъединяване в празника, а Първомайският панаир продължава и на следващия ден.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР