Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет отхвърли предложението на председателя

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет отхвърли предложението на председателя
Коментари Харесай

Зам. председателят на ВКС Красимир Влахов, чието отстраняване поиска Лозан Панов, сам се оттегли от поста си

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет отхвърли предлагането на ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов да бъде освободен от поста му един от заместниците му - Красимир Влахов . Срещу настояването на Съдия номер едно гласоподаваха 10 от правосъдните кадровици. Въпреки това Красимир Влахов разгласи, че самичък ще подаде оставка. 

Панов изиска Влахов да бъде заменен със арбитър Светла Димитрова още през лятото. Заместник-председателят на Върховен касационен съд обаче отхвърли, припомняйки че е назначен след гласоподаване на сътрудниците си от Гражданската гилдия.  Последва Пленум на висшите съдии, който - след остра полемика, застана зад Съдия номер едно и по този начин въпросът през днешния ден стигна до Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет. 
Пред правосъдните кадровици през днешния ден Лозан Панов изясни, че е бил зарязан от Влахов в сложен миг, когато е трябвало да взима ограничения против казуса с бавенето на делата: Той изчезна, а решението беше непопулярно, каза Панов и укори заместника си, че избира да се хареса на съдиите, в сравнение с да извършва дълга си. В писмо до Висш съдебен съвет обаче Влахов изяснява, че не е липсващ,  е бил болен и се възмущава, че здравето му е станало мотив за промяната.

С гласуването си членовете на Съдийската гилдия на процедура неодобряваха Лозан Панов, което не е казус за новия състав на кадровия орган.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР