Съдия Анна Великова и съдия Деница Петкова влизат в състава

...
Съдия Анна Великова и съдия Деница Петкова влизат в състава
Коментари Харесай

Двама нови съдии влизат в състава на Окръжен съд – Добрич

Съдия Анна Великова и арбитър Деница Петкова влизат в състава на Окръжен съд – Добрич. Днес те подписаха актове за встъпване в служба пред ръководителя на Окръжния съд Галатея Ханджиева и останалите окръжни съдии. Съдия Великова ще правораздава в Гражданското поделение на съда, а арбитър Петкова – в Търговското. Магистратите са нараснали в служба с решение на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет след извършен конкурс за повишение в окръжните съдилища.

Досега те бяха част от съдийския състав на Районен съд – Добрич, като арбитър Великова бе и ръководител на съда. Повишаването й в служба води до предварително преустановяване на нейния втори управнически мандат. С решение на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет за изпълняващ функционалностите „ административен началник - ръководител “ на Районен съд – Добрич е избрана арбитър Мариана Момчева, която е зам.-председател на съда. Съдия Момчева също подписа акта си за встъпване през днешния ден. Тя ще оглавява Районния съд до избор на нов началник.

Анна Великова има над 23 години юридически стаж, като над 21 години е арбитър в Районен съд - Добрич. В интервала 2004 - 2009г. е била заместител - ръководител на съда, а от 2015г. е негов ръководител.

Деница Петкова е с над 11 години юридически стаж, от който 10 години в органите на правосъдната власт. От 2006г. е арбитър в Районен съд –Добрич.

Мариана Момчева е с 19 години стаж в органите на правосъдната власт, а общият й стаж е 22 години. Работила е като арбитър по вписванията в Районен съд – Добрич и арбитър в Районен съд – Генерал Тошево. От 2006г. е арбитър в Районен съд – Добрич, като през 2015г. е назначена за негов зам.-председател и началник на Наказателното поделение.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР