Временната комисия за номиниране със звание Почетен гражданин на град

...
Временната комисия за номиниране със звание Почетен гражданин на град
Коментари Харесай

Комисия избира новите почетни граждани на Пазарджик

Временната комисия за номиниране със звание " Почетен жител на град Пазарджик и общината " ще заседава през днешния ден от 12 часа в зала 1302 на Общинския съвет. По традиция членовете на комисията би трябвало да прегледат постъпилите оферти за почитане с оценката в навечерието на Празника на Пазарджик, който се отбелязва на 21 май.

Четирима са номинираните за почетни жители тази година. Покойният проф. Тодор Балкански е препоръчан от общинския консултант Атанас Шопов и от ръководителя на Общински съвет Найден Шопов. Писателят Продрум Димов е номиниран от Съюза на българските писатели (СБП) и от шефа на Република България „ Никола Фурнаджиев “ Лъчезар Риков. Съюз на българските писатели е предложил за званието и писателя Георги К. Спасов, който е препоръчан и от художествения началник на отбор „ Пазарджик “ Атанас Чолаков, и от издателя и публицист Марин Георгиев. Съветниците от групата на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ са номинирали скулптора Спас Киричев.

Международният занаятчия по на практика шах Стефка Иванова Савова е номинирана за притежател на почетния знак на Пазарджик. Предложението е импортирано в Общинския съвет от ръководителя на шахматния клуб в града Димитър Славов.

В последния миг тази заран е направено още едно предложение за почетен жител - локалният вестник „ Знаме “ номинира родения в село Смилец и мощно обвързван с Пазарджишко публицист Иван Гарелов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР