Музикален спектакъл поднесоха група Хоризонт и Христо Ламбрев от Сигнал

...
Музикален спектакъл поднесоха група Хоризонт и Христо Ламбрев от Сигнал
Коментари Харесай

Група „Хоризонт“ и Христо Ламбрев от „Сигнал“ се включиха в майските културни празници в Нова Загора

Музикален театър сервираха група „ Хоризонт ” и Христо Ламбрев от „ Сигнал ” за жителите и гостите на Нова Загора. Той бе част от тяхната огромна национална акция „ Изпей „ Обичам те ” на български ”, която в града ни се организира под патронажа на кмета на общината Галя Захариева.

Захариева сложи началото на събитието с думите:„ Знам, че през днешния ден има доста персонални фамилни тържества, само че всички ние сме тук, с цел да пеем и танцуваме с нашите най-хубави български песни. Честит празник на българския език, благи хора. Пожелавам ви един прелестен, неповторим празник на братята Кирил и Методий ”.
Верни на традицията да откриват млади гении в градовете, които посещават ветераните от „ Хоризонт “ първо предоставиха сцената на даровити новозагорски деца. Жителите и гостите на градасе любуваха на осъществяванията на Мажоретен състав при СУ „ Христо Ботев “, Ралица Кирчева и Николай Николаев от ШИ „ Илия Аврамов “ към НЧ „ Диньо П. Сивков – 1870 “ и ФФ „ Аглея “. След тях, фронтмените от група „ Хоризонт ” взривиха вечерта с виртуозни осъществявания на песни от своите албуми и на безконечни български шлагери. С извънреден прочувствен заряд те демонстрираха това, което обичат да вършат от сърце и го вършат с извънреден гений и неудържима сила. Красивите шлагери и обичаната българска музика озвучиха Нова Загора и допряха всеки, тъй като за любовта хоризонтът е безконечен. Не го стопират години и разстояние, а фантазиите са там, където са сърцата, водени от българския дух.
Рок група „ Хоризонт ” започва Националната акция „ Изпей „ Обичам те ” на български ” през 2016 година. Това е най-мащабната акция в България в поддръжка на родния език в българската музика.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР