Съдебната реформа все се уточняваше по студията. Тя се фиксира

...
Съдебната реформа все се уточняваше по студията. Тя се фиксира
Коментари Харесай

Тома Биков: Не сме толкова зли, нито толкова смели

Съдебната промяна все се уточняваше по студията. Тя се фиксира до фигурата на Иван Гешев, който се трансформира в главен мотив на промяната, което не е вярно. Тя би трябвало да е по-дългосрочна и стратегическа, а не към един човек, а в звук с потребностите на системата. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването на Българска национална телевизия " Панорама ".

Нямаме общо с драмите към основния прокурор прекомерно доста ни надценяват съперниците ни, опонира той. Не сме нито толкоз мощни, нито толкоз зли, иронизира острието на ГЕРБ. Гешев беше натиснат, с цел да подаде оставка. Оттам нататък дейностите на Гешев одобриха напълно политически темперамент – той влезе в полето на политиката и наруши правилото управляващите да не месят една на друга, напомни депутатът.

Радвам се, че делото " Барселонагейт " бе импортирано в Народно събрание и сътрудниците имаха опция да се срещнат, с цел да видят, че Борисов на практика го няма там, той няма връзка, съобщи Биков.

Там въобще няма доказателства, че има пране на пари по проблема, в който той няма присъединяване, добави той. И назова делото " една медийна акция ".

Прокуратурата трябваше да приключи това дело. Но в случай че го беше направила – тогава щеше да пристигна обвиняването, че обслужва Борисов. Ако пък не го беше направил - щяхме да я обвиним, че държи каузи на трупчета.

Не мисля, че всичко в прокуратурата е същото, тъй като към този момент приехме закони, въпреки и с дребна стъпка в вярната посока, сподели депутатът.

Съдебната промяна би трябвало да стартира от образованието, да мине през Окръжния съд и да стигне до Върховния съд и прокуратура. И измененията в Конституцията не трябва да се фетишизират, съобщи Биков.

На въпрос докога ГЕРБ-СДС ще поддържат кабинета, той съобщи: " Още при договарянията самият Денков сподели, че в случай че не извършват уговорките си, би си подал оставката. При самото избиране на държавното управление, то беше несъмнено като некоалиционно, че то е ръководство на сътрудници от Политическа партия и специалисти, плюс Мария Габриел. В този смисъл този, който взима решения носи отговорност, посочи разпоредбите Биков.

Но ние обещахме непоклатимост. Но не сме поели ангажимент да се харесваме с сътрудниците от " Промяната ", тъй че в случай че чуете сериозни мнения, не се учудвайте. Имаме разнообразни позици само че доста въпроси, посочи Биков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР