Съдът в Украйна запорира имуществото, собственост на бившия президент Петро

...
Съдът в Украйна запорира имуществото, собственост на бившия президент Петро
Коментари Харесай

Съдът в Украйна запорира цялото имущество на бившия президент Порошенко

Съдът в Украйна запорира имуществото, благосъстоятелност на някогашния президент Петро Порошенко, като част от публично следствие на хипотетична държавна измяна от някогашния държавен глава. Това оповестиха от Главната прокуратура, осведоми " Ройтерс ".

Украинската прокуратура упреква Порошенко, че е взел участие във финансирането на подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна през 2014-2015 година Той отхвърля обвиняванията.

" Съдът реши да запорира имуществото на обвинения, което му принадлежи според правото на благосъстоятелност ", се показва в изказване на Главната прокуратура.

Миналия месец прокуратурата изиска от украински съд да арестува Порошенко с опция за гаранция, избрана на 1 милиарда гривни (37 млн. долара).

Порошенко, един от най-богатите жители на Украйна, е отвън Украйна от края на декември и към момента не е коментирал решението. Той разгласи по-рано, че възнамерява да се завърне в Украйна на 17 януари.

Съюзниците на Порошенко обявиха, че конфискуването на активи е резултат от персоналното възмездие на президента Владимир Зеленски.

" Слаб президент... употребява ръчно наказателно гонене, ръчно следствие и ръчно правораздаване, с цел да накаже съперниците ", сподели Владимир Ариев, народен представител от политическата партия на Порошенко след решението на съда.

" Това нелегално решение утежнява политическата рецесия в страната ", сподели във Facebook Ирина Геращенко, различен народен представител от неговата партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР