Съдът в Хага е бил използван като геополитически инструмент. Решението

...
Съдът в Хага е бил използван като геополитически инструмент. Решението
Коментари Харесай

Деян Николов, ПП Възраждане: „Възраждане“ няма да участва в правителство, ако не е първа политическа сила

Съдът в Хага е бил употребен като геополитически инструмент. Решението за арест на Владимир Путин по обвинявания във военни закононарушения в Украйна наподобява преждевременно. Това сподели Деян Николов - претендент за депутат от „ Възраждане ", в предаването „ Добро утро, Европа " по „ Евронюз България ".

По думите му е прекомерно рано да се прави равносметка за осъществени военни закононарушения, каквито в една война са осъществявани и от едната, и от другата страна. „ В момента едната част на света се е обединила против другата и е въпрос на въздействие ", счита той.

Николов бе безапелационен, че България няма директен интерес да се замесва във военния спор. От наложените наказания по отношение на Русия поносим единствено вреди, а не срещаме поддръжка от страна на Евросъюза, уточни още той. Това, което може да се опита да направи, е да бъде медиатор в търсене на мир сред двете воюващи страни. „ Това е единственото, което ние можем да имаме като интерес там, тъй като сега хора с българско съзнание са под риск, огромна част от тях умират. Това е геополитически спор, който не е наш ", съобщи той.

Към момента „ Възраждане " е събрала към 440 000 подписа за референдума, а до крайния период - 10 април, Николов предвижда, че те ще доближат над 500 000 подписа. Темата за еврозоната от икономическа вероятност не е годна най-малко за последните 20 години, счита той.

Николов разяснява, че рискът за фискална дисциплинираност на България не е от в този момент, а отпреди една година и „ Възраждане " е предупреждавала неведнъж за него. „ Няма по какъв начин да усилваш обществените заплащания в такива размери и да не предизвикаш разтърсвания в системата. 6-7% недостиг е прекомерно доста. В същото време имаме инфлационен напън и приходите на хората, изключително на най-уязвимите групи, би трябвало да бъдат непокътнати по този начин, както са планувани, най-малко през тази година ", разяснява Николов.

„ Възраждане " няма да взе участие в държавно управление, в случай че не е първа политическа мощ, сподели още той. По думите му най-вероятно ще се образува евроатлантическа коалиция, в случай че „ Продължаваме промяната " бъде първа политическа мощ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР