Съдът остави в ареста 45-годишен мъж от Дупница, обвиняем за

...
Съдът остави в ареста 45-годишен мъж от Дупница, обвиняем за
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъжа, обвинен за купуване на гласове в Дупница

Съдът остави в ареста 45-годишен мъж от Дупница, обвинен за пазаруване на гласове, който беше арестуван по време на полицейска акция във вторник, оповестиха от съда.

Мъжът е обвинен за склоняване в практикуване на изборното право на глас, на плануваните на 2 октомври избори, в интерес на избрана политическа партия, на общо пет души от Дупница. 

От събраните при следствието доказателства, съдържащи се в протоколи за разпит на очевидците, протокол за обиск на обвинения, може да бъде направено обосновано съмнение по отношение на авторството на действието - че на 14 септември М. К., в кв. " Ценеви ", в съучастничество като причинител с неустановено по делото лице, е провел предлагането на другиго на имотна полза.

Мъжът е предложил пари от 30 до 100 лева . на разнообразни хора, за да ги склони да упражнят изборното си право на глас в интерес на избрана политическа партия, написа в претекстовете на съда.

В претекстовете на съда е посочено, че е налице първата изискуема причина - планувано наказване " отнемане от независимост " за закононарушението, за което е повдигнато обвиняване.

Налице е и втората изискуема от закона причина - обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване.

Съдът е счел, че е налице и третата изискуема от закона причина - съществуваща действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение.  Обвинението, което е повдигнато на М.К. планува наказване " отнемане от независимост от 1 до 7 години и санкция от 10 до 25 хиляди лева

Справка сочи, че обвиненият е осъждан за осъществяването на тежки умишлени закононарушения, като предходните осъждания обосновават действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение.

По данни на прокуратурата, мъжът има присъда и в Португалия за осъществена кражба. Определението се извършва неотложно, като същото може да се апелира и стачкува с частна тъжба и митинг в 3-дневен период пред Кюстендилския областен съд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР