Съдържание:Как да почистим мраморен под? Съвети при почистване на мраморен

...
Съдържание:Как да почистим мраморен под? Съвети при почистване на мраморен
Коментари Харесай

Как да почистим мраморен под?

Съдържание:

Как да почистим мраморен под? Съвети при разчистване на мраморен под  по какъв начин да почистим мраморния под ‹›  Преносима помощна бамбукова маса Практичен аксесоар за вашия дом:Преносима помощна бамбукова маса70.00 лева.Виж ››

Мраморът е доста гальовен и внимателен материал, който елементарно може да бъде одраскан да вземем за пример, в случай че сте невнимателни. Именно по тази причина е доста значимо да се грижите добре за него, само че и да го почиствате, с цел да сияе от непорочност. При този тип повърхнина на пода ще се наложи да приложите малко повече старания, защото мраморът се замърсява по-бързо. Заедно с това е значимо да се стараете да го пазите, с цел да може да ви радва дълго време.

Как да почистим мраморен под?

1. Използвайте гореща вода, като тук не е значимо дали вършиме разтвор за разчистване или просто желаете да избършете пода. Причината за това е, че гореща вода доста по-лесно отстранява замърсяванията.

2. След това минете пода с дестилираната вода, като повода за това е, че тя не съдържа минерали или други примеси. Заедно с това по този начин ще намалите вероятността от смяна на цвета или оцветяване на мраморната повърхнина.

3. Добавете почистващ препарат в кофа с дестилирана вода. Следвайте написаните указания за концентрираност, с цел да не навредите на повърхността. Най-добре е да употребявате почистващи разтвори с неутрално pH, защото в противоположен случай можете да навредите на мраморния под.

4. Използвайте моп с мека микрофибърна четка и я потопете в почистващото средство. Изстискайте я добре и измийте пода, като вършиме придвижвания в ляво и дясно, обръщайте внимание на всяко едно място, като от време на време мокрите мопа.

5. Измийте още веднъж пода с гореща чиста вода откакто се завършили със средството, като по този начин можете да премахнете остатъците от отпадък, в случай че има такива, както и пяната по мраморния под.

6. Не забравяйте, че би трябвало да сменяте водата в кофата, тъй като в противоположен случай почистването няма да оптимално дейно.

7. Накрая на почистването на мраморния под постоянно използвайте мека забрадка, с цел да го изтриете добре до изсъхнало. Причината е, че този материал има пореста конструкция, като водата може да попадне в него и по този начин да развалите повърхността. Именно по тази причина се постарайте да махнете, колкото се може повече вода, тъй като по този начин рискувате след време пода да се обезцвети и да загуби блясъка си.

Съвети при разчистване на мраморен под

 препоръки за почистване на мраморен под

Важно е освен да се грижите за чистотата на тази повърхнина, само че и да спазвате някои елементарни препоръки, които ще ви оказват помощ да се грижите добре за мраморния под и той да е постоянно хубав, чист и блестящ, както в първия ден.

1. Винаги почиствайте пода незабавно, в случай че разлеете някаква течност.

2. Използвайте pH неутрални почистващи препарати. Никога не чистете с такива, които имат киселина в състава си. Освен това не го почиствайте с оцет, амоняк и почистващи артикули, които са предопределени за разчистване на керамични подове.

3. Не чакайте мраморният под да изсъхне самичък, защото по този начин водата (и част от почистващото средство) ще попие в него, което може да докара до неговото обезцветяване.

4. Използвайте препарати за импрегниране на мрамор, защото това е най-хубавият метод да предпазите повърхността от появяването на петна. Внимателно прочетете инструкциите и нанесете продукта върху мраморния под. В взаимозависимост от определения артикул (и метода на употреба), ще би трябвало да повтаряте обработката на всеки 3-5 години.

5. Метете пода с мека четка, с цел да не нанесете без да желаете драскотини и да потвърдите повърхността.

6. Ако решите да употребявате прахосмукачка, би трябвало да сте доста деликатни, с цел да не повредите мраморния под, защото по този начин можете да надраскате без да желаете мрамора.

Изделията от мрамор са като цяло доста капризни и елементарно могат да бъдат развалени, като по тази причина е значимо да имате поради тази специфичност при почистването. Ако обаче спазвате тези лесни и елементарни правила ще можете освен да почистите добре мраморния под, само че и да се погрижите за повърхнина да е постоянно блестяща и красива.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР