Съблазни ме“ това е темата на концерта, който ще се

...
Съблазни ме“ това е темата на концерта, който ще се
Коментари Харесай

Христина Лазарова и Мила Червениванова представят концерта “Съблазни ме”


" Съблазни ме “ това е тематиката на концерта, който ще се организира довечера във Виена.

" Концертът е с доста забавна и динамична стратегия ", показа в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " Христина Лазарова , мецосопран:

" Ще осъществим най-различни изкусителни, сантиментални творби от Моцарт, от Бизе, виенски шлагери, от Щраус, от задгранични композитори, които също се занимават с тематиката за съблазняването, тъй че програмата ще бъде доста забавна. Специално за нас беше значимо това не просто да бъде концерт, в който ние излизаме и изпяваме нещата, само че всичко да бъде изиграно театрално, доколкото може в концертната зала. Мартин Хулян се споделя тенорът ни, който ще свири и на китара. Той е прелестен тенор и китарист и с него ще осъществим с изключение на дуетите и така наречените виенски песни, които като наличие и тема малко припомнят на нашите остарели градски песни, само че са специфичен жанр в музиката, с който несъмнено си заслужава човек да се занимава и да послуша ".

" Да вземам участие в този концерт ме съблазни желанието да излезем на сцената след толкоз доста време ". Това разяснява пред БНР пианистката Мила Червениванова :

" Досега ние въобще нямахме опция да бъдем пред аудитория. Това ми е първият концерт след две години, тъй че извънредно доста се вълнувам и съм доста признателна, че успяхме да го изпълним. И двете с Христина Лазарова живеем във Виена, тъй че подготовките дружно са нещо, което вършим от много време и без да имаме концерт. Ние и преди сме свирили дружно, тъй че към този момент имаме квалифициран репертоар, просто трябваше да седнем и да кажем, че ще създадем концерт ".

Цялото изявление с Христина Лазарова и Мила Червениванова можете да чуете от звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР