С всеки оставащ час от нашето управление си връщаме обратно

...
С всеки оставащ час от нашето управление си връщаме обратно
Коментари Харесай

Кирил Петков: С всеки оставащ час от нашето управление си връщаме обратно контрола над европейската граница Капитан Андреево


С всеки оставащ час от нашето ръководство си връщаме назад контрола над европейската граница " Капитан Андреево ", декларира министър-председателят в оставка във фейсбук.

Работим интензивно, с цел да възстановим върховенството и силата на закона, икономическия разцвет и икономическа непоклатимост в България, контрола върху качеството на храната и възобновяване на здравето на българските жители, показва той.

Премиерът в оставка оповестява, че по покана на държавното управление на " Капитан Андреево " е осъществен одит от Европейската комисия. " В продължение на четири дни, по 12 часа дневно, Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андрево " бе одитиран от специалисти на DG SANTE. Окончателният отчет ще бъде оповестен през есента. Ние молим това да стане допустимо най-скоро, добавя Петков. По предварителни данни инспекторите са установили голям брой нарушавания в предходните практики, които повдигат редица въпроси. Например разрешавани ли са през последните 10 години неприемливо високи равнища на пестициди във вносните плодове и зеленчуци, отбелязва. По последни калкулации равнищата на пестициди в плодовете и зеленчуците, които са достигали до масата на жителите в България и Европа, са били до пет пъти над нормата. За последните 10 години породените парични загуби и пропуснати изгоди за страната са оценени на най-малко 250 милиона лв. ", написа той.

Благодарение на екипа и напъните на държавното управление, в лицето на БАБХ и министерството на земеделието, контролът на храните е върнат на страната. Ние към този момент можем да подсигуряваме високо равнище на сигурност на храните за българския и европейския консуматор, които дават отговор на същите стандарти на надзор, както на всяка друга европейска граница. Това значи по-здрави български деца и жители. Благодарение на напъните на държавното управление, оттук насетне в страната ще влизат в допълнение съвсем 50 милиона лв. на година. Отне ни единствено 6 месеца, с цел да реализираме всичко това, показва.

Със средствата от тези доходи за идващите 10 години страната може да се погрижи за построяването на най-малко 4 нови регионални болници; обзавеждането и оборудват на най-малко 6 детски болници; осъществяване на главен ремонт на най-малко 15 регионални болници; закупуване на най-малко 52 нови нуклеарно магнитни скенери или 6 000 бебешки кувьоза; общинска инфраструктура – пътни и ВиК планове за потребностите на безусловно всички общини в България, декларирали плановете си все още.

Бъдещето за всички ни ще е по-светло, в случай че дружно обединим старания да се върне държавността и справедливостта, декларира министър председателят в оставка.

По-рано днес бяха оповестени резултатите от инспекциите на фитосанитарния, здравния и ветеринарния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР