С висока избирателна активност и опашки от избиратели протичат изборите

...
С висока избирателна активност и опашки от избиратели протичат изборите
Коментари Харесай

Висока избирателна активност на изборите в Каталуния

С висока изборна интензивност и опашки от гласоподаватели протичат изборите за парламент и държавно управление в Каталуния.

Над 34% от гласоподавателите, които имат право на глас, са дали своя избор до 13 ч.. Това е повече от 5,5 млн.. души Очаква се до вечерта изборната интензивност да стигне над 82%.

Новото болшинство би трябвало да избере дали самостоятелната област ще се стреми към самостоятелна република или към единството на страната.

Очакванията на гласоподавателите са да се върне спокойната конюнктура и бизнес климатът. След началото на политическата рецесия, от октомври досега над 3000 компании напуснаха Каталуния.

Вотът продължава през целия ден на приливи и отливи.

Най-много хора ще гласоподават сред 17 ч. и 20 ч., тъй като през днешния ден е работен ден. Поради това и гласоподавателите получават извинителни бележки.

Прогнозните загуби за стопанската система от това, че се гласоподава през седмицата, са 230 милиона евро.

--> Очаква се по-голямата част от гласувалите да дадат преднина на партиите, които се борят за самостоятелност. Лидерите на въпросните партии сега са в ареста, Пучдемон е в Брюксел и надали ще се върне, тъй като ще бъде задържан.

Тези партии обаче надали ще имат безусловно болшинство, тъй като и десницата е доста мощна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР