С възпоменателни церемонии САЩ отбелязват днес 20-ата годишнина от атентатите

...
С възпоменателни церемонии САЩ отбелязват днес 20-ата годишнина от атентатите
Коментари Харесай

САЩ отбелязват 20 години от атентатите на 11 септември

С възпоменателни церемонии Съединени американски щати означават през днешния ден 20-ата годишнина от атентатите на 11 септември. Това става в миг, когато позициите на президента Джо Байдън са разтърсени от безредния свършек на войната в Афганистан. Този война стартира през есента на 2001 година като отмъщение за офанзивите на Ал Каида, раздрусали света и интернационалната политика при започване на века, напомня Българска телеграфна агенция.

Двайсет години по-късно възприятията на оживелите, роднините на жертвите и очевидците са все по този начин остри, въпреки че съгласно някои специалисти за днешните млади американци тези събития към този момент от дълго време са в историята, отбелязва Франс прес.

Президентът Байдън ще посети през днешния ден със брачната половинка си Джил впечатляващия мемориал в Ню Йорк на мястото на кулите близнаци на Световния търговски център, рухнали във вторник, 11 септември 2001 година Както всяка година, там в продължение на три часа ще бъдат прочетени имената на близо трите хиляди убити. Президентската двойка ще бъде през днешния ден и в щата Пенсилвания, където се разруши аероплан, похитен от атентаторите, а също във Вашингтон, където бе нападнат Пентагонът.

Джо Байдън няма да държи речи, няма да прави изказвания, като ще бъде публикувано единствено негово видеопослание, заяви Белият дом.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР