С вътрешни интриги и раздори ГЕРБ и БСП в Пловдив

...
С вътрешни интриги и раздори ГЕРБ и БСП в Пловдив
Коментари Харесай

Другарски огън самоубива ГЕРБ и БСП в Пловдив

С вътрешни интриги и раздори ГЕРБ и Българска социалистическа партия в Пловдив направиха всичко допустимо да понижат възможностите си за локалния избор следващата година, считан занапред за огромната борба на 2023-та. В партията на Бойко Борисов пукнатината сред водената от Иван Тотев градска организация и кмета Здравко Димитров зейна още повече. Разногласията за пробива до Водната палата, чийто градеж беше спрян по предложение на най-голямата 17-членна група в Общинския съвет и по персоналната самодейност на регионалния координатор, окончателно раздели локалните гербери на хората на Зико и на Тотев. Времето ще покаже до каква степен сполучлив беше и ходът на Борисов да избърза с новината, че Здравко Димитров няма да е претендент за кмет на ГЕРБ за идващия мандат.

Общинските съветници от ГЕРБ от първите дни на мандата заемат резервирана и постоянно настъпателна позиция по отношение на общинската администрация, само че през тази година дузпите пред вратата на " своите " бяха допълнително. Групата се опълчи на кмета и по другата противоречива тематика - във връзка на акциите на Варна в смесеното сдружение „ Пълдин туринвест ”. Здравко Димитров предложи упълномощеният представител в Общото заседание да гласоподава срещу нарастването на капитала, а съветниците от ГЕРБ се оповестиха „ за ”.

Хората на Иван Тотев дадоха заден даже и за бизнес програмата на транспортното сдружение „ Екобус ", основано другояче с поддръжката на болшинството в Общинския съвет, за доставка на електробуси. Сега въпросът кой областен кмет ще бъде номиниран за кандидат-кмет наподобява доста по-маловажен от това по какъв начин да се убедят всички гербери да застанат зад него. 

Разкол настъпи и в левицата - втора по величина група в локалния парламент в Пловдив със 7 съветници. След пунически войни, стигнали даже до разтрошаване на порти в локални клубове, социалистите в Общинския съвет се разграничиха от националната централа на столетницата и новоизбраното управление в Пловдив, като образуваха нова група - „ Лява достоверна Българска социалистическа партия ”. С този акт алената линия сред хората на Корнелия Нинова и Георги Гергов, някогашен локален водач на столетницата, стана непреодолима. От " Позитано " упрекват достоверните леви, че в Пловдив играят в един тим с ГЕРБ, а техните досегашни приятели жигосват управлението на партията, че със слугинското държание в интерес на Политическа партия вкарват автогол на левицата.

Не по-малка е драмата в пловдивските структури на " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", откакто националните управления разтръбиха за брак по сметка за локалния избор. За задачата обаче би трябвало да се откри почтен и прочут общ кандидат-кмет. Идеята е двете другарски партии да завладяват един от бастионите на ГЕРБ, като обединят по-високия рейтинг на Политическа партия и дивидентите, насъбрани от Демократична България с помощта на присъединяване на обединението в Общинския съвет с 4-ма свои представители.

Дали сюжетът ще сработи, или интриги ще провалят неродената коалиция, евентуално ще стане ясно едвам през лятото.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР