С вас ще ни е по-лесен разговора, защото участвахте в

...
С вас ще ни е по-лесен разговора, защото участвахте в
Коментари Харесай

Василев след срещата: Някои отцепници няма да подкрепят правителство с министри от ИТН

С вас ще ни е по-лесен диалога, тъй като участвахте в съставянето на управническата Програма с мандатоносител Политическа партия. Но желая да ви осведомявам, че на тези първи диалози слагаме на масата единствено програмата. От Има Такъв Народ получихме оферти за промени и допълнения. Ако се обединим към нея, ще приказваме за лична конструкция на Министерски съвет. Търсим на първо място поддръжка за политиките, и за законодателна рамка в идващите 6 месеца.

С тези думи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова посрещна отделилите се от Има Такъв Народ депутати на среща за сформиране на държавно управление, съобщи БГНЕС.

Ние сме изцяло сигурни, че желанието на Българска социалистическа партия е да образува държавно управление в сегашния парламент, и не търсите мним диалог за третия мандат. Участвали сме интензивно в създаването на законодателната част на Програмата, когато мандатът беше в Политическа партия и на експертно равнище имаме потенциал да се срещнем с предложенията на останалите групи, само че и сме диалогично настроени.

Това сподели министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев , който напусна Има Такъв Народ.

Българският народ чака да няма избори. Ще създадем всичко допустимо, в случай че няма непреодолими разлики , тъй като тези шест гласа са доста значими.

Изразяваме извънреден песимизъм към изявената диалогичност на Има Такъв Народ и ви предизвестяваме да сте извънредно деликатни в оценката на тяхното предпочитание за работа, тъй като те можеха и трябваше да го покажат по време на настоящото държавно управление . Те не го демонстрираха по време на реализацията на първия мандат, уповавам се вие като водач на Българска социалистическа партия да ги обедините с общи цели и политики, а персоналният състав да остане на втори проект, добави Василев.

След срещата с Българска социалистическа партия Василев съобщи: " Днес обсъждахме управническа и законодателна стратегия за къс интервал от няколко месеца, едвам обезпечи стабилността на страната. Утре до края на деня ще предоставим мнение по измененията в управническата стратегия ".

Изразих мнение, което сътрудниците също поддържат - че сме скептично настроени към диалогичността и искреността на Има Такъв Народ в договарянията, знаем характера на партията и кое е водещо за нея, предизвестили сме възможните сътрудници от втори гърмеж , провокиран от този сътрудник.

Персонален състав не е коментиран, аз не съм поставял условия да съм министър . Някои отцепници от Има Такъв Народ няма да поддържат държавно управление с министри от Има Такъв Народ , безапелационен бе Василев.

Нашите гласове нямат тежест , която да реши дали ще има или няма да има държавно управление. Въпросът е трите партии - Българска социалистическа партия, Демократична България и Политическа партия да се схванат с непредвидимия сътрудник - Има Такъв Народ. На нас ни е ясно желанието на хората да има работещо държавно управление , само че е значимо и да има устойчиво болшинство за обещаните промени. Подкрепата на самостоятелните депутати зависи от програмата, и от персоналните условия на Има Такъв Народ кои браншове счита да вземе, допълниха отцепниците.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР