С цел освобождаване на пътни артерии и улесняване на придвижването

...
С цел освобождаване на пътни артерии и улесняване на придвижването
Коментари Харесай

Ускорява се възстановяването на пътни настилки по проект „Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „ВИК“ ООД – РУСЕ“

С цел освобождение на пътни артерии и улеснение на напредването на територията на гр. Русе бяха подхванати ограничения за ускорение на възобновяване на пътни настилки, разрушени по време на осъществяването на строително-монтажни работи по огромния план за създаване на ВиК инфраструктура в града. В кв. „ Средна кула “ и кв. „ Долапите “, където се чака строителните действия да приключат през есента, към този момент са възобновени пътни настилки с приблизителна дължина от 33 км, като възобновяване ще продължи и през идващия месец.

В рамките на строителния обект за реорганизация и замяна на довеждащи водопроводи от помпена станция „ II напредък “ до помпена станция „ III напредък “ е осъществено възобновяване на сектори по ул. „ Филип Станиславов “, ул. „ Слави Шкаров “ и ул. „ Зорница “, а през септември ще се работи по възобновяване на настилките по ул. „ Казанлък “, ул. „ Гео Милев “ и ул. „ Студен бунар “.



Ул. „ Кранево " преди началото на строително-монтажните работи и след полагането на асфалт

Продължава осъществяването на строително-монтажни работии на останалите строителни обекти по плана, като се работи за срочно довеждане докрай на съответните сектори, с цел да може да бъде възобновено естественото придвижване по тях. Възстановени са асфалтобетонови настилки, бордюри и тротоари с дължина от над 1600 м по ул. „ Алеи Възраждане “ от кръговото кръстовище при Паметника на руския боец („ Альоша “) до края на улицата, както и настилки с дължина от над 1300 м по бул. „ Родина “ в сектора от ул. „ Солун “ до ул. „ Тулча “.

Информация за улиците, където се правят ремонтни действия и където следва да се поставят асфалтови настилки, може да получите и като следите графа „ Новини и известия “ в интернет страницата на плана, в която всеки петък се разгласява седмичната стратегия на строително-монтажните работи за всеки от строителните обекти.

Тази обява е основана в границите на план „ Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от „ ВиК “ ООД − Русе “, който се извършва с финансовата поддръжка на Кохезионния фонд на Европейски Съюз и националния бюджет посредством Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 г “. Проектът е съфинансиран от Европейските структурни и капиталови фондове на Европейски Съюз от Оперативнапрограма „ Околна среда 2014-2020 година “
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР