С три решения на правителството се одобрява помощ на кандидатите

...
С три решения на правителството се одобрява помощ на кандидатите
Коментари Харесай

Кабинетът изплаща близо 15 млн. лв. на хотелиерите, настанили украински бежанци

С три решения на държавното управление се утвърждава помощ на претендентите по програмата за прилагане на филантропична помощ за украинските бежанци у нас.

Министерският съвет утвърди помощ на претендентите по " Програма за прилагане на филантропична помощ за лица, търсещи краткотрайна протекция в Република България в резултат на военните дейности в Украйна ".

Ще бъдат изпълнени заплащанията към утвърдените за финансиране претенденти за целият интервал на Програмата в общ размер на 5 711 506,00 лева

Ще бъде изплатена помощ по общо 160 подадени заявки от лица, дали филантропична помощ, изразяваща се в 133 879 нощувки и изхранвания (закуска, обяд и вечеря) на бежанци в интервала от 24 февруари до 31 май 2022 година по " Програма за прилагане на филантропична помощ за лица търсещи краткотрайна протекция в Република България в резултат на военните дейности в Украйна ".
 Удължават с година краткотрайната протекция за украинските бежанци у нас
Удължават с година краткотрайната протекция за украинските бежанци у нас

Мярката ще бъде в действие до 4 март 2024 година

Правителството утвърди и помощ на претендентите по " Програма за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България " за интервала от 1 до 15 ноември 2022 година

Получатели на помощта са хотелиери и лица, упражняващи активност в обекти държавна и общинска благосъстоятелност, настанили и изхранвали или единствено настанили бежанци, без оглед на правноорганизационната им форма.

За интервала е верифицирана помощ в размер на 2 807 802,45 лева с Данък добавена стойност за предоставени нощувки по Програмата за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България.
 Украинците остават в хотелите, новите бежанци отиват в държавни бази
Украинците остават в хотелите, новите бежанци отиват в държавни бази

Мярката остава в действие още четири месеца

С друго решение кабинетът утвърди помощ на претендентите по " Програма за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България " за интервала от 16 ноември до 31 декември 2022 година Получатели на тази помощ са хотелиери и лица, упражняващи активност в обекти държавна и общинска благосъстоятелност, настанили и изхранвали или единствено настанили бежанци, без оглед на правноорганизационната им форма.

За интервала е верифицирана помощ в размер на 6 389 579,25 лева с Данък добавена стойност за предоставени нощувки по Програмата за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР