С тана ясно как е било убито 8-годишното момче в

...
С тана ясно как е било убито 8-годишното момче в
Коментари Харесай

Прокуратурата излезе с подробности за убийството в Мездра

С тана ясно по какъв начин е било убито 8-годишното момче в Мездра. Детето беше намерено мъртво пред дома на собствен другар в града.

Случаят е от януари. От Териториалното поделение – Мездра при Районна прокуратура – Враца оповестиха, че към наказателна отговорност е притеглен 39-годишният мъж, в чиято къща е било детето на посетители.

Обвиняемият имал постоянно позволение за предпазване, носене и приложимост на огнестрелни оръжия и муниции за тях.

Мъжът разполагал с няколко гладкостенни ловни пушки, нарезна ловна карабина и патрони с друг диаметър. Държал ги в мазето на дома си в гр. Мездра, който обитавал със брачната половинка си и малолетните им деца, споделят от прокуратурата.

Притежаваните от обвинения оръжия и муниции се намирали на разнообразни места във въпросното помещение, отвън наличната железна каса за предпазване. Мазето не било оборудвано със секретно заключващо устройство и входна железна врата. До него имали безграничен достъп всички членове на фамилията.

Мъжът постоянно ходел на лов. Той бил обучил и малолетния си наследник да борави с оръжията и боеприпасите.

На 8 януари, тази година, обвиненият възнамерявал да върви на лов, само че заради дъждовно време трансформирал желанията си. Тръгнал към стопанисваните от него ниви, като оставил приготвената по-рано пушка безпризорно.

Проявената от него немарливост по отношение на съхранението на оръжието и боеприпасите ги създали още по-достъпни за други лица , създавайки предпоставки за пораждане на злополуки или пострадвания при използването им, сочат от прокуратурата.

Следобед, до момента в който в къщата на обвинения били единствено 8-годишният му наследник с приятеля му, станал случай.

Свидетели на случилото се чули мощен гръм. Бащата незабавно транспортирал детето за оказване на незабавна здравна помощ в гр. Мездра, където била установена гибелта на потърпевшото дете.

Според заключението на вещото лице, евентуалният механизъм на творби изстрел, е пукотевица с огнестрелно оръжие от упор или доста близко разстояние, осъществена от друго лице.

С оглед всички събрани данни по делото, има задоволително учредения да се смята, че то е осъществено от 8-годишния наследник на обвинения.

Поради психическа и прочувствена незрялост, малолетните лица са абсолютно невменяеми. Обвиняемият е бил притеглен в качеството на подобен за държане на огнестрелни оръжия и муниции в нарушаване на законовите разпореждания, в резултат на което последвала гибелта на малолетното момче.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР