С развитието на специалната военна операция бавно, но сигурно започваме

...
С развитието на специалната военна операция бавно, но сигурно започваме
Коментари Харесай

Александър Дугин: Ликвидацията на Анти-Русия

С развиването на специфичната военна интервенция постепенно, само че несъмнено започваме да обръщаме от ден на ден внимание на вътрешнополитическата обстановка в самата Русия, на атмосферата и стила на смяната. Тук мнозина са явно разочаровани, тъй като в Русия не се случва нищо, което даже отдалече да прилича интервенция Z. А ни се желае да забележим тези сили, които хората ненавиждат не по-малко от украинските нацисти, да стартират да падат в котлите. Разбира се, става дума за либералите, които с изключение на най-запъналите се и бързо изгонени, като цяло резервират позициите си във властта и обществото.

При цялата прочувствена взаимност с възмутените от това патриоти, бих желал да изразя личното си - по-умерено мнение.

Операция Z докара до толкоз фундаментален поврат, че просто не може да има връщане обратно. Напрежението на нишката растеше дълго време, само че се скъса. И е необратимо. Трудно е да се повярва, само че е истина. И към този момент нищо кардинално не зависи от субективните планове на управляващите.

Кремъл може откровено да има вяра, че остарелият политически и стопански ред от 90-те години на предишния век, учреден на либерализма (и корупцията) и актуалните елити, ще продължи да съществува в новите условия. Е, с няколко козметични промени. Но сериозността на към този момент подхванатите стъпки в хода на специфична военна интервенция не оставя нито един късмет за това.

Самата интервенция стана неизбежна точно тъй като без нея процесите на пречистване и излекуване на съветското общество не можеха да преодолеят сериозната линия, непрестанно плъзгаща се обратно - обратно към 90-те години. В противоположен случай щяхме да имаме други средства да предотвратим появяването на тази Анти-Русия в Украйна, която в този момент унищожаваме с такава компликация и на такава цена.

Сега тази система, която се образува през 90-те години, с великански труд и ежедневна (не годишна!) промяна с по една чаена лъжичка, е сложена в такива условия, че в остарялото си положение няма да издържи даже за малко време. В пряк конфликт със Запада някогашната Русия няма късмет да оцелее, камо ли да завоюва. Следователно нуждата от нова Русия ще се почувства сама.

Съществуващата система и нейните елити не са способни в обстановка на директна и фронтална борба със Запада, която не може да бъде анулирана или изгладена. Сега можем единствено да спечелим. Няма какво повече да се дърпаме и къде да се върнем. Мостовете са взривени. Русия влезе в първата линия на международната история и международната политика.

Поставени в такава обстановка, представителите на ръководещия хайлайф - даже и най-либералните - ще могат да изберат едно от двете неща: или да се самоунищожат, или незабавно да се преквалифицират в патриоти.

Нещо повече, версията на предходния компромис – 6-та колона, която остава демократична и всъщност сътрудници на въздействие, насилствено, приемайки разпоредбите на Путин, към този момент няма да работи. В новите условия това доста скоро ще се разкрие като директен бойкот и противоречие със заеманата позиция.

Във война, в моменти на злополука или даже в пандиза хората бързо демонстрират какви са в действителност. Само капризният и лицемерен спокоен живот на сънливите жители отваря безпределно поле за неистини, мимикрия, тиха безнравственост и дълго, незабележимо изменничество.

Това е елементарно да се ревизира от опит: ние даваме на всеки - даже на най-безполезните и несполучливи представители на настоящия хайлайф - действителна задача и желаеме осъществяване съгласно критериите във военно време (не съгласно критериите на войната, а единствено на военната интервенция, само че това е изцяло достатъчно).

Ако не съумеят, даже няма значение за какво и кой им е наредил да го създадат. Те преди малко завършиха. А в случай че се оправят, значи са наши. Нека просто станат такива. Всичко се случва за първи път. Така че можете да станете руснак във всеки един миг, коригирайки предходната си нерускост (или липса на рускост).

Сега всички ние сме или руснаци и сме виновни един за различен и нашата обща победа, или... (няма къде да бягаме...)

Властта няма повече празен ход за маневри в страната. Изобщо. След като стартира това, което тя стартира, е невероятно да се спре по формулировка. Така компромисът се срина необратимо, самото витално пространство за 6-тата колона изчезна.

На езика на Грамши ние излязохме оттатък „ цезаризма”, т.е. прагматичния флирт със международната капиталистическа система, в която на вятъра се опитвахме да се вместим, само че при изискванията на опазване на суверенитета. Днес е ясно: или хегемонията на демократичния Запад, или суверенна Русия – суверенна като цивилизация, като просвета, като индивид.

Сега можем да отговорим на хегемонията единствено с контрахегемония. И в този момент няма значение, че Министерството на културата отхвърли отличен план за обичайни полезности. Традиционните полезности са нужни на страната, обществото, хората и нашите бойци, които в този момент дават живота си в борбата против хегемонията, както въздухът е нужен.

Сега те не просто ще бъдат препоръчани, а ще бъдат длъжни да ги формулират и следват. Все отново това е изискването за победа. Едно от дребното, които са се трансформирали не в предпочитание, а в жизненоважна нужда.

Да, в този момент не виждаме съответни придвижвания и съответните промени в Русия. И в това време интервенция Z към този момент радикално промени всичко. И тези промени неизбежно ще се случат. Елитът просто няма избор: или да се причисли към контрахегемонията, или да изчезне в историческата давност.

Руската концепция към този момент не е нещо, което можем свободно да избираме (или да отхвърляме). Без нея никой не може да съществува. Въпреки че можете да опитате, само че не бих ви посъветвал, това е като да изключите достъпа си до О2, когато тялото има потребност от него.

Със сигурност силата на инерцията е такава, че не всички схванаха какво се случи на 22 февруари 2022 година Нищо, скоро ще схванат. За всичко, което следва, няма да се изисква субективно решение на управляващите, всичко ще се развива автоматизирано.

Виждам го кристално ясно. Ако нямаме различен метод, тогава ни остава единствено едно – да победим. Историята не ни е оставила късмет за „ или “.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР