С пристигането на първите туристи в курорта Слънчев бряг хотелиери

...
С пристигането на първите туристи в курорта Слънчев бряг хотелиери
Коментари Харесай

Голяма част бежанците са готови да останат в хотелите като работници

С идването на първите туристи в курорта " Слънчев бряг " хотелиери ще започнат  да освобождават базите от настанените украински жители. В същото време част от бежанците са подготвени да останат там, като служащи.

Ако финансирането от страната продължи, може би част от сътрудниците, които нямат към момента подписани контракти с туроператори, ще продължат да работят с украинците  по този начин разяснява ситуацията хотелиерът Венелин Ташев:

" В единия хотел, който ми е без контракт, ще  ги оставя там. Има хора, които нямат пък контракти или договорите поради войната не се извършват, те пък ще желаят да имат сигурност и да продължат ".

За украинците, които желаят да останат на работа при тях, хотелиерите имат предложение към страната - да поеме част от парите за квартири:

" 99% са майки с деца. И тези деца няма кой да ги гледа. И с цел да оставим всички хора, съвсем всички желаят да работят. Значи, ние можем да поемем едното легло на този, който ще работи при нас, само че другото легло – просто няма по какъв начин ", изясни Ташев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР