С приблизително 200% ще поскъпне водата в Дупница, ако влезе

...
С приблизително 200% ще поскъпне водата в Дупница, ако влезе
Коментари Харесай

Заради поскъпването на водата: В Дупница готвят протест

С почти 200% ще нарастне водата в Дупница , в случай че влезе в действие бизнес проектът на оператора за района „ Кюстендилска вода “.

Новата сума от 3,65 лв. е била призната по време на съвещание на Асоциацията по ВиК . Против не са дали своят вот повече от половината, само че съгласно закона, с цел да не бъде признат проектът, би трябвало да има 75% срещу .

В Дупница считат, че се прави опит да се банкрутира локалното ВиК сдружение , тъй като дребна част от генерираните пари от новата цена ще влизат в него. Общинският съвет счита, че задачата е да пристигна ново сдружение.

Същевременно чиновниците във ВиК-Дупница , която е в сериозно финансовото състояние , са подготвени на стачки . По думите им заплатите им за следващ път ще бъдат забавени и това се дължи на ниската цена на водата. Те споделят пред „ NOVA “, че събират близо 85% от отговорностите си , само че това не било задоволително.

От управлението на „ Кюстендилска вода “ разясниха, че покачването до 3,65 лв. се постанова , тъй като през миналите 10 години цените на услугите им не са били променяни, а и доста от оперативните разноски са се вдигнали сензитивно, вследствие на променените им доставни цени. Дружеството прецизира, че повишаването ще бъде в диапазона на междинната цена у нас.

През новата седмица се чака целият Общински съвет на Дупница да излезе на митинг.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР