С поднасяне на венец пред паметника на градинарите в Драганово

...
С поднасяне на венец пред паметника на градинарите в Драганово
Коментари Харесай

За седми път в Драганово посрещнаха гости за Празника на градинаря

С поднасяне на венец пред паметника на градинарите в Драганово стартира седмото издание на Празника на градинаря. Отслужен бе водосвет за здраве и изобилие. Специално място до сцената на празника бе отредено за знамето на Градинарското сдружение „ Св. Стефан ”. Дружеството е едно от първите в страната. Основано е на 16 януари 1928 година Под найименованието „ Общо градинарско зеленчукопроизводително сдружение „ Св. Стфефан ”.

Гостите на празника бяха поздравени от кмета на Драганово Нели Грошкова. „ Празникът се оформя като концепция и се реализира след подписването на контракта за другарски връзки и съдействие на Драганово с унгарския град Фелшьожолца, където са работили за прехраната си значително драгановчани, за чието положително общуване с унгарците още се описват мемоари ”, напомни в словото си Нели Грошкова.

Празника в Драганово почетоха и заместник-кметът Николай Георгиев, Милена Николова – шеф на дирекция „ Образование, просвета, юношески действия и спорт, обществени действия и опазване на здравето, интернационалните връзки ” и кметът на Правда Венета Василева.
„ Днешният цветен празник, уважава предците ни, които завещават главния занаят на селото за генерации. Надявам се, че и за в бъдеще земеделската активност ще продължи да развивана сполучливо от жителите на село Драганово ”, поздрави присъстващите Николай Георгиев от името на кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

В празничния ден пред постройката на НЧ „ Съединение-1888 ” бе ситуирано пъстро ревю на зеленчуци и плодове от локални производители.

В празничната стратегия взеха присъединяване самодейци от Драганово и Стражица.
Гостите на празника имаха опцията да опитат и вкусна градинарска супа, приготвена по обичайната локална рецепта от майстора-готвач Ваня Каракушева.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР