С по-високи заплати е персоналът на врачанската МБАЛ Христо Ботев“.

...
С по-високи заплати е персоналът на врачанската МБАЛ Христо Ботев“.
Коментари Харесай

Вдигнаха заплатите на персонала на МБАЛ Христо Ботев във Враца

С по-високи заплати е личният състав на врачанската МБАЛ „ Христо Ботев “. Месечните им хонорари са увеличени до равнищата, избрани в Колективния трудов контракт. За част от отделенията това е станало с спомагателни съглашения, които са със период до края на годината, с вяра, че тогава ще има нарастване на клиничните пътеки, паралелно с нарастването на минималната работна заплата.
„ Това са отделения, които чисто финансово работят на загуба, макар че са значими за обществеността и за лечебното заведение. Като имаме малко пациенти деца в детско поделение – и парите за детско поделение са малко. Във всяка естествена обстановка дребното заболели деца ще е доста щастлива вест, само че за нас системата е такава, че се заплаща на изписан пациент “, сподели шефът на болница доктор Кети Ценова.
По думите ѝ измежду другите отделения в тази обстановка е акушеро-гинекологичното, също и спомагателните структури, нужни за лечебно-диагностичния развой като микробиологичната лаборатория.
Необходимата месечна сума за погашение на увеличените заплати е най-малко 300 000 лева месечно, уточни доктор Ценова. Тя добави, че на този стадий съумяват да я обезпечат, защото приходът за последния месец е доста по-добър от предходния интервал към рецесията с детското поделение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР