С плана обаче София е обещала да надхвърли заложената в

...
С плана обаче София е обещала да надхвърли заложената в
Коментари Харесай

ЕК започна наказателна процедура за забавените планове за енергетика и климат

С проекта обаче София е дала обещание да надвиши заложената в законодателството на Европейски Съюз годишна цел за саниране от 3% и да усъвършенства на енергийните характерности на най-малко 5% от държавния сграден фонд, употребен за потребностите на администрацията.

До 2030 година е планувано да се реализира 15% междусистемна електроенергийна съгласуваност и да се либерализира енергийният пазар.

В проекта липсват задължения за отвод от въглищата и за оценка на енергийната беднотия в България. Комисията отбелязва и отсъствието на количествена оценка на потребните взаимоотношения, взаимното компенсиране и социално-икономическите и обвързваните със здравето въздействия от замърсяването на въздуха.

" Новият вид на Интегрирания проект енергетика и климат на България ще бъде подготвен най-рано през март ", събощи предишния месец заместник-министърът на енергетиката Красимир Ненов и призна, че има голямо забавяне в правенето му. Предстои да се създаде обновен модел за декарбонизация и понижаване на излъчванията и осъществяване на съответни ограничения по всички браншове на стопанската система. Очакваните резултати е да се реализиран междинни периоди във връзка с въглищните мощности, съдържателната част на създаването не е изменена, само че ще се заложат нови данни с такива не от 2018, а от 2021 година и новите цели. Ще бъдат заложени нови ВЕИ мощности, развиване на мрежата, нови нуклеарни мощности към среда на последващо десетилетие, последователно понижаване на потребление на въглищни мощности и затихване на техните функционалности. Към момента липсва конкретиката и междинните дати, какво се случва сред 2020-2025 и 2030-2035 година, изясни още Ненов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР