С първи официален турнир бе открит голф сезонът за 2018-та

...
С първи официален турнир бе открит голф сезонът за 2018-та
Коментари Харесай

Голф сезон 2018 бе официално открит в Пирин голф и кънтри клуб с пълно игрище и много емоции

С първи формален шампионат бе открит голф сезонът за 2018-та година в Пирин голф и кънтри клуб. Събитието се състоя на 31 март(събота), а броя на участниците беше съвсем 80. Турнирът стартира с одобрение от екипа на голф клуба и пожелания за доста триумфи през сезона и по-чести голф игри, последван от шотгън старт за всички участници.

Участниците се състезаваха в самостоятелно съревнование, разграничени в 3 дивизии, по отношение на хендикапа им. Всички голфъри участваха и в общо грос класиране, за огромната премия на шампионата, а точно Пълно участие в Пирин Голф и Кънтри Клуб. За спечелилите завоювали първите места в 3-те дивизии, бяха готови едноседмични почивки в голф клубове из Европа, сътрудници на клуба хазаин.

Наградата в грос класирането, единствено с точка повече от втория в класирането, с 33 грос Стейбълфорд точки, сграбчи дълготраен и предан член на Пирин Голф и Кънтри Клуб и един от най-изявените голфъри в страната – Александър Евтимов.

В чистото класиране в дивизия А, с резултат от 68 чисти удара, първи се класира Владимир Михайлов. Той бе награден с 7-дневна голф отмора за двама в елитния Chervó Golf Hotel & SPA Resort San Vigilio, Италия. На второ място, с 73 чисти удара се подреди Стефан Кралчев, който в миналогодишното разкриване на сезона зае същото място. На трето място, също с 73 удара, само че по слаба игра на последните 9 дупки, застана Емил Марков. Наредилите се на 2-ро и 3-то място в класирането, бяха наградени с титли и награди предоставени от България Холидейз и Пирин Голф и Кънтри Клуб.

В дивизия Б, първата премия, с 38 чисти Стейбълфорд точки, завоюва Момчил Шишков, който с добър резултат и собствен персонален връх, си заслужи ваучер за 7-дневна голф отмора за двама в Vilnius Grand Resort, Литва. В тази дивизия борбата за 2-рото място също бе успорвана. В последна сметка второто място зае Уорън Смит, с резултат от 35 чисти точки и по-добра игра на последните 9 дупки, а трети остана Стоян Ангелов, който с по-добрата си игра на последните дупки съумя да надвие четвъртият в класирането и миналогодишен 3-ти – Хранислав Коджахристов.

В дивизия С, първата премия, с 33 чисти Стейбълфорд точки, завоюва прохождащият в голфа Петър Михалев, който бе дошъл особено за шампионата, чак от Бургас. С първата си по-сериозна премия в голф шампионат, господин Михалев си завоюва голф отмора за 2-ма в Dreamland Golf Club, Баку, Азарбейджан. И тук кандидатите за 2-ро място бяха двама с идентичен резултат. По-добра игра на вторите 9 дупки, с резултат от 31 чисти точки и 2-рото място съумя да завоюва Бойко Ангелов, последван от македонецът Боян Раткович, със същия резултат.

Всички спечелили благодариха на екипа и управлението на Пирин Голф и Кънтри Клуб, за отличното положение на игрището и съвършената организация. Всички си пожелаха и още доста триумфи за идния голф сезон.

Денят не мина и без обичайните специфични награди – Най-дълъг първичен удар на 11-та дупка и Най-близо до пин позицията на 3-та дупка. Най-дълъг удар на избраната дупка направи Уейн Фълтън, а най-близо до пин позицията на 3-та дупка, падна топката на Дейвид Смайълс, единствено на 60см от пин флага.

След формалното награждаване и доста фотоси, вечерта продължи в ресторант „ Клуб хаус”, в Пирин Голф и Кънтри Клуб, с вечеря, съпроводена от южноафриканските виновност Edenhof, предоставени от компания ВинИмпорт. През цялата вечер, за положителното въодушевление на присъстващите имаше жива музика, а раздаването на премиите продължи и с къса викторина, с въпроси за голф клуба. Официалната част на вечерта приключи с доста позитивни страсти, музика и пожелания за бъдещи триумфи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР