С пълно единодушие от 20:0 Висшият съдебен съвет днес се

...
С пълно единодушие от 20:0 Висшият съдебен съвет днес се
Коментари Харесай

ВСС не подкрепи идеята за огромни бонуси на спецсъдиите и спецпрокурорите

С цялостно единогласие от 20:0 Висшият правосъден съвет през днешния ден се опълчи на концепцията на Народното събрание да има бонуси до 6 заплати всяка година за магистрати от спецпрокуратурата и спецсъда. Цветинка Пашкунова рапортува през днешния ден мнението на правната комисия на Висш съдебен съвет във връзка измененията, които сега са сред първо и второ четене. Тя окачестви това като " една неоснователна привилегия " и съобщи, че правната комисия " изрично не приема " плана за промени в Закона за правосъдната власт в тази им част, заяви " КлубZ ".

По мотив прословутите спецдела, тя сподели, че " не обрисуват фактическа и правна трудност, друга от обсъжданите от останалите общи прокуратури и съдилища ".

" Тези каузи не са и доста на брой – както знаете от изнесената информация, 26 броя каузи с особени субекти ", дефинитивно разясни Пашкунова.Толкова са всичко на всичко делата за " висока корупция ", формирани от началото на 2015 година до октомври 2017 година в Софийски градски съд. Но даже и от тях единствено 5 ще отидат в Спецсъда.

Тя добави още, че правната комисия на Висш съдебен съвет има запаси във връзка с проектопромените, касаещи съдиите по вписвания и държавните правосъдни реализатори. Комисията поддържа единствено измененията на разпоредбите при командироване

Действията на Висш съдебен съвет по предлаганите промени са " съгласувателни " и мнението на съвета носи единствено осведомителен темперамент за депутатите. Какво следва да подхващат те, ще забележим.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР