С отпуснатите от правителството 60 000 лева и със собствени

...
С отпуснатите от правителството 60 000 лева и със собствени
Коментари Харесай

Спешен ремонт на каптажа на минералния гейзер в Сапарева баня



С отпуснатите от държавното управление 60 000 лв. и със лични средства незабавно се ремонтират оборудванията при каптажа на водопровода при 103-градусовия минерален гейзер в Сапарева баня, сподели кметът на курортния град Калин Гелев.

Подземните уреди при каптажа са правени в интервала 1958-1962 година и са мощно износени и корозирали, разясни той. Ремонтите ще костват към 300 хиляди лв..

В края на февруари станала  доста огромна повреда по водопровода при Гейзера, която е овладяна, само че това е краткотрайно решение. Трябва да се направи незабавен повсеместен ремонт на системата по водохващането на минералния извор, с цел да се спрат течовете и загубите на водата от извора с дебит от 12 литра в секунда, сподели кметът на общината Калин Гелев:

" Освен, че държавното управление отпусна парите за незабавния ремонт за премахване на повредата, мисля, че до края на другата седмица ще е завършил и ремонта на самото сондажно оборудване. Направихме едно контролно прекъсване за към половин час. Беше сполучливо и да се надяваме от понеделник отново да вършим прекъсването и колектора, аварийните елементи нужните, всичко е пристигнало, кранове, и от понеделник започваме същинската работа към този момент ".

След ремонта ще има задоволително вода освен за Гейзера, най-голямата атракция за града, а и за останалите ползватели, разясняват от общината.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР