С отделянето на Daimler Truck и актуализацията на стратегията си,

...
С отделянето на Daimler Truck и актуализацията на стратегията си,
Коментари Харесай

Mercedes е най-ценната марка луксозни автомобили

С отделянето на Daimler Truck и актуализацията на тактиката си, Mercedes Benz през 2021 година компанията на трилъчната звезда се концентрира още повече върху първокласния сегмент. В резултат Mercedes Benz е нараснал цената на своята емблематична марка с 10 % през последната година, съгласно изследването „ Най-добрите световни марки 2022 “.

За да се реализира структурно по-високо позициониране на марката, моделното портфолио ще бъде пренастроено, както компанията разгласи през май 2022 година Стратегическото решение да се предложат напълно електрически транспортни средства във всеки сегмент до 2030 година, където пазарните условия разрешават, и задачата да бъде въглеродно неутрални до 2039 година в допълнение укрепва връзката сред лукса и устойчивостта.

„ Подновеното класиране на Mercedes Benz на осмо място и двуцифреното нарастване на цената на марката до повече от 56 милиарда щатски $ удостоверяват нашия стратегически курс на дефиниране на устойчивия разкош на бъдещето, поставяйки още по-голям фокус върху нашите клиенти и вземайки поради всяка точка от контакт с нашата марка, с цел да създадем неповторимо преживяване. Гордея се, че работата на целия ни екип се отплаща за нашата марка и е отразено в този страховит резултат " - споделя Бетина Фецер, началник на връзките и маркетинга в Mercedes Benz AG.

В допълнение към продуктовото портфолио, целият бизнес модел ще бъде ориентиран още по-последователно към лукса. Повече от всеки път фокусът на връзката и продажбите е върху желанията и потребностите на клиентите. Mercedes Benz придава огромно значение на достигането до своите клиенти и евентуални целеви групи непосредствено в тяхната витална среда и на това да се показват правдиво и достоверно там с неповторими и самостоятелни прекарвания на марката.

За тази цел компанията си сътрудничи с персони и марки от разнообразни браншове - от технологии до мода, музика и филми до спорт. Такива взаимни творения основават изцяло нови вероятности. Те разрешават да се влезе в контакт с целеви групи, които другояче имат дребен или никакъв достъп до автомобилната промишленост.

Каналите за продажба са поредно съобразени с действителните потребности на клиентите и са допълнени с новаторски формати и наличие на марката онлайн и офлайн. Те включват да вземем за пример частните салони на Mercedes AMG и Mercedes Benz G Class, както и Mercedes AMG Store в Дубай. Работилницата на Mercedes Maybach, която неотдавна отвори порти в Шанхай, също е част от новата цялостна тактика.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР