С осъдителна присъда и наложено наказание на подсъдимия К.М.(на 49

...
С осъдителна присъда и наложено наказание на подсъдимия К.М.(на 49
Коментари Харесай

10 години лишаване от свобода за изнасилване на малолетно момиче по обвинение на Окръжна прокуратура - Монтана

С неоправдателна присъда и наложено наказване на подсъдимия К.М.(на 49 години)от 10 години „ отнемане от независимост “ при непоколебим режим на изтърпяване завърши делото за осъществено от него закононарушение по член 152, алинея 4, т. 1, вр. член 152, алинея 1, т. 2 от Наказателен кодекс. Той е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Монтана.

В хода на наказателното произвеждане е било открито, че от 2012 година К.М. живеел на брачен начала с К.Р. и трите й деца. Злоупотребявал с алкохол, нанасял й побои, принуждавал я да събира боклук. Децата не посещавали постоянно учебно заведение, заради неполагане на грижи и индиферентност от страна на майката и подсъдимия.

През ноември 2017 година, когато дамата постъпила в болнично заведение, малолетните й деца останали в дома на К.М. В една от вечерите той използвал алкохол и направил принудителен сексуален акт с 13-годишната щерка на дамата. Поради отправените закани момичето не споделило за случилото се с майка си.

Едва през 2019 година, когато К.Р. се преместила с децата в друго обитаемо място, щерка й разказала за изнасилването.

Впоследствие, по време на среща със чиновници от отдел „ Закрила на детето “ със фамилията на потърпевшото дете, станало известно за осъщественото незаконно действие по отношение на него, за което била сигнализирана прокуратурата.

Осъдителната присъда по отношение на К.М. влезе в законна мощ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР