С огромен оптимизъм и без споменаване на думата импийчмънт“ президентът

...
С огромен оптимизъм и без споменаване на думата импийчмънт“ президентът
Коментари Харесай

Тръмп: Враговете бягат, успехите се увеличават

С голям оптимизъм и без споменаване на думата „ импийчмънт “ президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп произнесе своята тирада „ За положението на съюза “ пред Конгреса.

Тръмп стартира речта си с думите: " преди три години започнахме великото възобновяване на Америка ". Сега, сподели той, " враговете на Америка бягат ", а " триумфите на Америка се усилват ".

Продължавайки речта си, Тръмп съобщи, че годините на стопански крах са завършили.

Президентът не загатна думата " импийчмънт " нито един път по време на своята годишна тирада пред Конгреса, която продължи един час и 18 минути. Американски медии оповестиха, че той е бил посъветван от членове на неговата Републиканска партия да не загатва тази тематика преди гласуването в Сената в сряда по повдигнатите му от демократите обвинявания.

Доналд Тръмп остро подлага на критика президента на Венецуела Николас Мадуро в годишната си тирада пред Конгреса в наличието на опозиционния водач Хуан Гуайдо, предадоха осведомителните организации. В речта си " За положението на съюза " Тръмп уточни, че тираничната власт на Мадуро ще бъде унищожена.

Агенциите означават, че венецуелският опозиционен водач Хуан Гуайдо е посетител на Белия дом за речта на президента. Демократите и републиканците приветстваха Гуайдо, а Тръмп го назова законния президент на южноамериканската страна. Посещението на Гуайдо в Съединени американски щати идва след обиколка, която го води в Колумбия, Европа и Канада. Той търси поддръжка за премахване от власт на президента Николас Мадуро.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отхвърли да се ръкува с председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси преди своето годишно обръщение пред Конгреса " За положението на съюза ", предадоха осведомителните организации.

Качвайки се на трибуната, Тръмп подаде текста на своята тирада на очакващите го Пелоси и Майк Пенс. В този миг председателката на Камарата на представителите протегна ръка на президента, само че не дочака подобен жест от жителя на Белия дом. Ройтерс показва, че Пелоси изглеждала слисана. Тръмп и Пелоси не са разговаряли от последната им среща през октомври.

Председателката на доминираната от демократите Камара на представителите отдръпна своята опозиция против процедурата по импийчмънт на Тръмп и разреши на демократите да издигнат обвинявания против президента.

По-късно през днешния ден Сенатът ще гласоподава по двете обвинявания, като се чака Тръмп да бъде оневинен, защото нито един републиканец в горната камара не е загатнал, че е подготвен да се отклони от партийната линия и да гласоподава за импийчмънт.

Асошиейтед прес отбелязва, че Тръмп бе посрещнат в Конгреса с овации и викания " Още четири години " от страна на републиканците, до момента в който демократите стояха безмълвно. Конгресмените от Републиканската партия ръкопляскаха на съвсем всяко изречение на Тръмп, постоянно изправяйки се на крайници, с цел да го поздравят.

Нанси Пелоси - лидерката на демократите в Камарата на представителите, наподобява скъса копие от речта на президента Доналд Тръмп " За положението на съюза " след неговото послание към Конгреса. Видео сподели Пелоси, която стоеше зад Тръмп, да къса страници в края на речта му.

Белият дом е изключил телевизия СиЕнЕн (CNN) от годишния всекидневен брифинг преди речта на президента пред Конгреса " За положението на съюза ", съобщи Асошиейтед прес. Телевизията обаче не е изразила обществен митинг, нито някой от публицистите, участвали на обичайния обяд, отбелязва организацията.

Нито една медия не бойкотира събитието в израз на поддръжка към СиЕнЕн, за разлика от английските публицисти, които напуснаха среща в понеделник със консултант на премиера Борис Джонсън, с цел да поддържат сътрудниците си, на които бе отхвърлен достъп.

Обядът с присъединяване на телевизионни водещи в деня преди речта " За положението на съюза " е традиция, датираща отпреди ръководството на Тръмп. СиЕнЕн удостовери, че нито един от нейните публицисти не е бил поканен, само че отхвърли коментар. Тази телевизия най-честата цел на недоволствата на американския президент по адрес на публицистите, отбелязва АП.

Говорителка на Белия дом също отхвърли да разяснява тематиката.

" Възмутително е това, което прави Белият дом ", съобщи Франк Сесно, шеф на Училището за медии и обществени въпроси в университета " Джордж Вашингтон " и някогашен началник на бюрото на СиЕнЕн във Вашингтон.

Боб Шифър, някогашен водещ на вечерните вести и на предаването " Лице на нацията " по СиБиЕС (CBS), сподели, че е участвал на доста тези обеди и не счита, че това има значение за отразяването на речта на президента.

Според някои медийни експерти обаче американските публицисти е трябвало да вземат образец от английските си сътрудници и да бойкотират срещата в Белия дом.

Американският президент Доналд Тръмп и неговата Републиканска партия записват внезапен скок в рейтинга си на утвърждение, демонстрират данните от изследване на Галъп, оповестено във вторник, оповестява ДПА.

Рейтингът на утвърждение на работата на Тръмп е достигнал 49 %, което е най-високият резултат в анкета на Галъп, откогато той встъпи в служба през 2017 година Въпреки това 50 % от интервюираните имат негативно мнение за президента.

Републиканската партия също реализира най-хубавия си резултат от 2005 година, като 51 % от участниците в допитването са изразили позитивно мнение, по отношение на 43 % през септември.

Междувременно Демократическата партия записва спад на утвърждението до 45 % от 48 на 100 през септември.

Според изследването на Галъп 48 % от хората се разпознават като републиканци или симпатизиращи на дясноцентристката партия, а 44 % - като демократи или симпатизиращи на Демократическата партия.

Проучването демонстрира мощното разделяне сред републиканци и демократи. Тръмп се употребява с утвърждението на 94 % от републиканците и единствено на седем на 100 от демократите, което е най-голямата разлика, записана от Галъп до момента.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР