С обсъждане на първо четене на промени в Закона за

...
С обсъждане на първо четене на промени в Закона за
Коментари Харесай

На първо четене: Депутатите обсъждат промените в Закона за здравното осигуряване

С разискване на първо четене на промени в Закона за здравното обезпечаване стартират работата си депутатите през днешния ден. В програмата са включени и други оферти за законодателни промени.

Внесени са три плана за промени в Закона за здравното обезпечаване. Два от тях уреждат заплащания, осъществявани с обществени средства от Здравната каса. В плана на депутати от Политическа партия ДБ  се планува Касата да заплаща за лекарствени артикули, прилагани за болнична помощ, отвън цената на клиничните пътеки, които да се пресмятат на база най-ниска стойност на база интензивно вещество. 

Проектът на - урежда случаите, когато няма настоящи рамкови съглашения за съответната година, Националната здравноосигурителна каса да не може да заплаща лекарствени артикули на стойност по-висока от най-ниската, платена през миналата година. Третият план още веднъж е на Политическа партия Демократична България планува самостоятелните контракти, сключвани от Регионалните здравни каси, спомагателните съглашения и други да се изготвят като електронен документ и да се подписват с електронен автограф, а не както до момента единствено на книжен притежател.

Промените в Закона за силата от възобновими източници в морските пространства уреждат планирането, построяването, употребата и премахването на електроенергийни централи в морските пространства на България, като задачата е да се отключи капацитета за локално произвеждане и ползване.

С промени в Закона за запасите от петрол и нефтени артикули се предлага анулация на наредбата, задължаваща икономическите оператори да съхраняват 100 % от запасите за изключителни обстановки единствено на територията на страната. Повишава се глобата при отвод за даване за прилагане на складов потенциал, а при наново нарушаване лицензията се анулира. Проектът е импортиран от двама депутати – и Йордан Цонев  Йордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „ Икономика и организация на, и влиза в пленарна зала за дефинитивно приемане.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР