С новата Corsa Rally4, Opel отваря нова глава в собствената си

...
С новата Corsa Rally4, Opel отваря нова глава в
собствената си
Коментари Харесай

Идва Opel Corsa Rally4

С новата Corsa Rally4, Opel отваря нова глава в собствената си история на автомобилния спорт. Моделът е предопределен за спорт на клиенти. Колата наследява Adam R2, с който Opel спечели четири следващи трофеи в европейския шампионат за рали сред 2015 и 2018.

Corsa Rally4 е създадена съгласно разпоредбите на FIA за категорията Rally4, която замества остарелия клас R2. Вместо високооборотния четирицилиндров атмосферен мотор на Adam R2, Corsa Rally4 вече разполага с изключително ефикасен 1,2-литров, трицилиндров бензинов мотор, базиран на серийния мотор с турбокомпресор, който има впечатляващи данни за ефективността си - 208 к.с.и 290 Нм въртящ момент.

След няколкомесечно тестване дружно с PSA Motorsport екипите от Opel и PSA Motorsport преминаха над 1000 тестови километра за пет дни около южните френски градове Мазамет и Брасак.

Хомологацията на Opel Corsa Rally4 е планирана за началото на декември 2020 г. Изграждането на потребителските превозни средства стартира незабавно по-късно, като и в този момент са вероятни поръчки от клиентски екипи.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР