С настъпването на украинската криза НАТО трябваше бързо да натрупа

...
С настъпването на украинската криза НАТО трябваше бързо да натрупа
Коментари Харесай

Bloomberg: НАТО бърза да струпа сили в Черноморския регион, за да „сдържа“ Русия

С настъпването на украинската рецесия НАТО трябваше бързо да натрупа силите си в „ подценявания преди този момент “ Черноморски район. Северноатлантическият алианс се стреми да " сдържа " Русия и да попречи на " един от най-бедните региони на континента да се трансформира в мека поставка на нейната сигурност ", написа Bloomberg.

Югоизточна Европа е „ приоритет “ за Москва, споделя анализаторът на Stratfor Матю Ора. Според него съветските управляващи желаят да имат " мощно военно наличие в района, на което НАТО би трябвало да отговори ".

От 2008 година Кремъл доста усили военния си капацитет в Черно море. Той разположи сухопътни войски в района, ускори противовъздушната защита и модернизира флота, обръща внимание Bloomberg.

„ Самото Черно море е вратата на Русия към топлите води, най-вече към Средиземно море “, изяснява Юлия Джоджа, специалист от Вашингтонския институт за Близкия изток. „ Това разрешава на Русия да трансферира своите сили в Близкия изток, в Африка и отвън тях. “

Малко след 24 февруари НАТО усили военното си наличие по източните си граници. Сега блокът възнамерява да сътвори нови интернационалните гарнизони в граничните страни, в това число Румъния и България. Подразделения с бройка към 1000 души ще преминат постоянна ротация.

Освен това съдружниците от НАТО ще обезпечат елементи, които при нужда могат бързо да се причислят към силите към този момент в източните щати. Чрез определяне на връзки с армията на приемащата страна и ранно разполагане на оръжия, муниции и тежко съоръжение, тази мощ може да бъде увеличена до размера на бригада от 5000 души „ в границите на няколко дни “, сподели в изявление за Bloomberg полковник Флавиен Гаригу Граншам, представител на френските сили в Румъния.

Повечето западни чиновници се съмняват, че Русия ще нападна директно член на НАТО. Въпреки това, съгласно Граншам, алиансът възнамерява да поддържа наличие на интернационалните сили по източните си граници в продължение на „ доста години, с цел да се увери, че обстановката се стабилизира “.

„ Готвим се да се бием един до друг с румънски, американски и други елементи “, сподели почитан френски боен. „ В най-лошия случай, в случай че се стигне до такава степен, ще се бием. “

Източник " Труд "

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР