С напредването на кампанията за парламентарните избори проучванията на общественото

...
С напредването на кампанията за парламентарните избори проучванията на общественото
Коментари Харесай

Как да познаем дали едно социологическо проучване е достоверно

С напредването на акцията за парламентарните избори изследванията на публичното мнение ще стават все по-чести, а въпросът по какъв начин да разпознаваме операцията в тях - все по-актуален. Защо постоянно изборите наподобяват като предупреден мач, в който се знаят печелившите претенденти?

Това е тематиката в новия епизод на седмичния подкаст " Гласът на Капитал ". Редакторът Алексей Лазаров споделя по какъв начин партиите към властта се пробват да въздействат върху данните и да оказват напън върху социологическите организации. Според него инструментите доста наподобяват на тези, които политическата върхушка употребява, с цел да овладее медиите.

В епизода ще чуете по какъв начин да познаем подправените проучвания и за какво от време на време операцията минава даже през познатите имена. И още каква е тежестта на следения и купения избор, а тези избори ще бъдат най-трудните за прогнозиране.
Your browser does not support the audio element.
" Гласът на Капитал " e седмичен подкаст, в който публицистите описват забавна история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор и в който търсим отзиви от специалисти от света на политиката, стопанската система или бизнеса за значимите въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и желаете да слушате новите епизоди незабавно щом излязат, абонирайте се за " Гласът на " Капитал " в, или. Може да следите подкаста и като добавите този във вашата стратегия за подкасти.

Обратна връзка за " Гласът на " Капитал " можете да ни изпращате на или в познатите ви профили на " Капитал " във Фейсбук и Twitter.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР