С напредването на годините смартфоните продължават да стават по-умни и

...
С напредването на годините смартфоните продължават да стават по-умни и
Коментари Харесай

Как да зареждаш телефона си по-бързо и с по-дълъг живот чрез адаптивно зареждане

С напредването на годините смарт телефоните не престават да стават по-умни и това включва метода, по който зареждат батериите си. И Android, и iOS към този момент се оферират с функционалности, които могат да удължат оптимално живота на батерията на вашето устройство.

Проблемът тук е, че литиево-йонните акумулатори в нашите смарт телефони химически остаряват.

Те се износват с течение на времето и това е повода, заради която няма да получите същия живот на батерията от вашия телефон след една година на приложимост. Можете даже да ревизирате настоящото положение на вашата батерия сега.

За Samsung става от Settings (Настройки) – Battery and device care (Батерия и грижа за устройството) – Diagnostics (Диагностика) – Phone diagnostics (Диагностика на телефона) – Battery Status (Състояние на батерията). За iPhone става от Settings (Настройки) – Battery Health & Charging (Здраве на батерията и зареждане)

Освен възрастта, други фактори са работната температура, времето в положение на цялостно зареждане и прочие.

Тук се намесва интелигентното зареждане.

Въпреки че тези функционалности имат разнообразни имена според от телефона, който употребявате, всички те работят повече или по-малко по същия метод. Те ще следят ежедневните ви привички и ще забавят цялостното зареждане на смарт телефона. Най-вече когато преценяват, че ще включите телефона към зареждането за нескончаем интервал от време. През нощта, да вземем за пример, или когато сте в офиса. Ето по какъв начин да включите функционалността, в случай че към момента не сте.

iPhone

Отворете Settings (Настройки) и по-късно изберете Battery (Батерия). Там се демонстрира равнището на батерията и интензивността на телефона през последните няколко часа и дни. Изберете Battery Health & Charging и по-късно Charging Optimization (Оптимизация на зареждането), с цел да контролирате по какъв начин телефонът ви се зарежда.

Функцията може да е задействана по дифолт, само че можете да я включвате и изключвате от този екран. Ще видите известие на екрана, когато усъвършенстваното зареждане на батерията е задействано. Ако употребявате един от моделите на iPhone 15, ще видите, че вариантите са:

Оптимизирано зареждане на батерията. 80% ограничаване – тази алтернатива за 80 % не е налична на по-стари iPhone. Нищо

Изберете опцията за ограничаване от 80%, в случай че желаете да увеличите живота на батерията на телефона си за още по-голям резултат, като доста рядко я зареждате изцяло. Докато е обвързван към зареждане, телефонът ще спре да се зарежда при 80 %, след което ще стартира да зарежда още веднъж при 75 %. От време на време телефонът ще може да се зареди изцяло, с цел да се поддържат точни прогнозите за живота на батерията.

Гугъл Pixel

При телефоните Pixel имаме по този начин нареченото адаптивно зареждане, което работи по същия метод като усъвършенстваното зареждане на iPhone. Отново може да откриете, че е задействано по дифолт и ще видите известие на екрана, когато телефонът ви се зарежда и адаптивното зареждане работи.

За положителното на вашата батерия бихме предложили да държите адаптивното зареждане включено, само че може да има моменти, когато желаете да сте сигурни, че батерията на телефона ви е заредена до 100 % допустимо най-бързо. За да намерите превключвателя, отворете Settings (Настройки) и по-късно изберете Battery и след това Adaptive charging (Адаптивно зареждане).

Samsung Galaxy

Тази функционалност за интелигентно зареждане е налична и на телефони Samsung Galaxy и в този случай се назовава Protect battery (Защита на батерията).Може да е включена по дифолт, както при телефоните на Гугъл и Apple. В случая на Samsung ограничаването за зареждане нормално е заложено на 85 %. Няма да надвиши това, в случай че не изключите функционалността.

От Настройки отидете на Battery and device care (Батерия и грижа за устройството), Battery и More battery settings (Още настройки на батерията), с цел да намерите превключвателя за отбрана на батерията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР