С напредването на есенно-зимния сезон имунитетът ни се нуждае от

...
С напредването на есенно-зимния сезон имунитетът ни се нуждае от
Коментари Харесай

Вижте на какви храни трябва да наблегнем за по-силен имунитет

С напредването на есенно-зимния сезон имунитетът ни се нуждае от от ден на ден поддръжка. Спадането на температурите, студеният вятър, влажността на въздуха основават удобни условия за разпространяване на разнообразни вирусни и бактериални инфекции, от които най-често се приказва за настъпването на грипния сезон.
Освен обичайни ограничения, като да вземем за пример това постоянно да си мием ръцете, можем да понижим риска от заболяване и като прибавим към диетата си храни, които подтикват мощния имунитет.
Според някои проучвания пробиотиците, съдържащи се в натуралното кисело мляко, съкратяват продължителността на настинката с близо 2 дни. Много кисели млека имат етикет, съгласно който са потребни за храносмилането и могат да подтикват имунитета. Но в действителност не всички бактериални варианти имат тези качества. Засега е научно потвърдено единствено за вариантите Lactobacillus casei и Lactobacillus reuteri, че защищават от простуда, усъвършенстват имунитета и редуцират продължителността на боледуването.
Слънчевият витамин продължава да ни изненадва – освен със свойството си да понижава риска от рак, само че и с това, че може да ни защищити от настинки и грип. Изследване от 2007 година е открило, че хората, които одобряват хранителни добавки с витамин D всеки ден 3 пъти по-рядко се разболяват от грип. При участниците, приемали високата доза от 2000 IU витамин D на ден, даже нямало нито един случай на грипни признаци. Наистина има логичност в приемането на 1000 IU витамин D всеки ден, изключително през зимните месеци, когато рядко имаме опция да се порадваме на слънцето.
Предишни проучвания са посочили, че 1000 мг витамин С могат да облекчат настинката и да я съкратят с половин ден. Друг последователен преглед на изследвания е открил, че високите дози витамин С лимитират продължителността на признаците при хора с инфекции на горните дихателни пътища. Не всички проучвания обаче са стигнали до сходни резултати....
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР