С над 5 часа закъснение на Централна гара пристигна бързият

...
С над 5 часа закъснение на Централна гара пристигна бързият
Коментари Харесай

Влакове удариха кола на прелез между гарите Михайлово и Калояновец

С над 5 часа забавяне на Централна гара дойде бързият трен Бургас-София. Това стана към 3 часа сутринта, посочи за " Хоризонт " репортерът Добромир Видев, който е измежду пасажерите.

В късния следобяд два влака поредно удариха лек автомобил на прелеза край село Михайлово. При случая почина водачът на колата, опитал се да премине през прелез при сигнал и спуснати бариери.

Железопътната линия Пловдив - Стара Загора остана затворена близо пет часа поради злополуката край старозагорското село Михайлово. Инцидентът стана малко след 17 ч., когато два влака удариха поредно автомобил, опитал се да премине жп линията при включена автоматизирана сигнализация и спусната преграда.

Повече от двеста пасажери в двата влака, един от които бързият от Бургас за София, останаха да чакат следователите, защото БДЖ не им обезпечи различен транспорт. Движението беше обновено малко преди 22 ч. - час след крайния период, обещан от Национална компания " Железопътна инфраструктура ".

По информация на пасажери от влака Бургас - София, композицията е тръгнала, макар повредата, настъпила при удара с автомобила, с недобре работещи спирачки, към Димитровград. БДЖ обезпечи автобусен транспорт за хората от два пътнически влака от Стара Загора до Чирпан, и в противоположното направление.

Според Мариана Харизанова от групата на хората с увреждания, пътували в един от влаковете, реакцията на БДЖ е била несъответстваща.

„ Те не даваха никаква информация, не знаеха какво да вършат. Хората слязоха на релсите, беше вечер, а беше изключен токът на влака, тъй като имаше разлив на гориво. Имаше доста дечица, нямаше вода, нямаше храна… Просто като в някакъв филм на ужасите. Нямаше кой да ни каже какво се случва, по кое време ще тръгнем. Аз имам огромни забележки към институциите. Не можем да ги чакаме да се задействат “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР