С наближаването на срещата на върха на БРИКС темата за

...
С наближаването на срещата на върха на БРИКС темата за
Коментари Харесай

БРИКС: 20 държави офицално искат да се присъединят към съюза

С наближаването на срещата на върха на БРИКС тематиката за разширението на съюза провокира огромно внимание. Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков разкри, че впечатляващ брой от 20 страни са подали заявки за присъединение към алианса БРИКС.

През последните месеци въздействието на БРИКС непрестанно нараства, достигайки нов връх на известност. Вследствие на това се чака по време на идната среща на върха през август да се разпрострат полемики по отношение на процеса на участие на голям брой страни.

През 2023 година икономическият блок БРИКС зае челно място в заглавията на вестниците, като се стреми да оспори съществуващия международен политически ред. Една от основните му цели е намаляването на интернационалната взаимозависимост от щатския $, като това изпитание за дедоларизация набира известност и поддръжка от редица страни.

Според отчетите броят на страните, които аплайват за присъединение към алианса БРИКС, непрестанно се усилва, както удостовери съветският формален представител Сергей Рябков.

Алиансът деликатно ще оцени позицията и пригодността на тези страни, с цел да дефинира ролята им в проектите за разширение на блока, които би трябвало да бъдат осъществени това лято.

“ “, съобщи Рябков, наблягайки възходящата и значима роля на БРИКС като колектив от страни със сходни вероятности на интернационалната сцена.

Рябков разиска и лидерската конструкция в границите на блока, като акцентира, че той не действа по модела “ “. Вместо това страните членки си сътрудничат, с цел да дефинират градивен дневен ред въз основа на консенсус, като обезпечават равнопоставено присъединяване.

“ “, добави Рябков. Освен това той загатна райони, които са показали огромен интерес към присъединение към блока, без да назова съответно някоя страна.

“ “, означи той.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР