С Mercedes-Maybach EQS SUV 680, легендарната марка представя първия си

...
С Mercedes-Maybach EQS SUV 680, легендарната марка представя първия си
Коментари Харесай

Maybach EQS SUV 680 е първия изцяло електрически сериен модел

С Mercedes-Maybach EQS SUV 680, именитата марка показва първия си напълно електрически сериен модел. Базиран е на технологията на EQS SUV от Mercedes-EQ и я съчетава с ексклузивността на подразделението за суперлуксозни модели, носещо името на Карл Майбах. Както може да се чака, електрическият кросоувър е с съвършена направа и изискани материали. Дизайнът е подобен с този на EQS SUV, само че носи типичните елементи на Maybach като огромния черен панел с отвесни ламели и двуцветното лаково покритие на каросерията.

В салона, акцент за пасажерите начело е общоприетият MBUX Hyperscreen с така наречен „ нулев пласт “, който приспособява работата на мултимедийната система към потребителя, както и характерните за Mercedes-Maybach стартови анимации. Цялостната визия е особено проектирана за Mercedes-Maybach EQS SUV. Пътниците откъм гърба също се любуват на необятна гама от мултимедийни функционалности на двата 11,6-инчови екрани, сложени на облегалките на предните седалки.

Седалките са с тапицерия от фина напа кожа, а измежду останалите капризи може да споменем премиум аудиото Burmester 4D. И като загатваме аудио, налице е и Aerial Grace - звукът на шофиране, особено основан за електрическия модел на Mercedes-Maybach. Той е интерактивен и реагира на набор от параметри, в това число позиция на педала на газта, скорост и рекуперация. Използвайки интелигентни логаритми за планиране, звукът се пресмята в действително време от усилвателя на озвучителната система и се възпроизвежда от високоговорителите.

Maybach EQS SUV 680 е с въздушно окачване AIRMATIC с регулируемо демпфериране ADS+. За да се усили просветът, равнището на първокласния SUV може да се повдигне с до 35 милиметра. Автомобилът разполага със завиваща задна ос с ъгъл на отклоняване до 4,5 градуса. Опционално ъгълът на завиване може да доближи до 10 градуса, като това разрешава диаметър на завиване от 11 вместо 11,9 метра, което подхожда на доста компактни модели.

Задвижващата система е от два електромотора, с комбинирана мощ от 658 к.с. (484 kW) и въртящ миг от 950 Нм. Задвижването е на четирите колела, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4,1 секунди. Обещаният от Mercedes пробег е до 600 км с едно зареждане на батериите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР