С кирки и лопати близо 30 души започнаха премахване на

...
С кирки и лопати близо 30 души започнаха премахване на
Коментари Харесай

Акция по премахване на тревата от плажната ивица в парк Росенец

С кирки и лопати близо 30 души започнаха унищожаване на райграса, който е поникнал по дължината на плажната линия до лятното имение, свързвано с почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган в бургаския парк “Росенец”, съобщи БНР. Инициативата е на Организацията за протекция на българските жители и е предизвикана от импортираната тъжба в Административния съд против решението на Службата по геодезия, картография и кадастър да промени статута на терена от земеделска земя в плаж .

“Опитваме се да облагородим този прекрасен плаж”, сподели един от деятелите.

“Тука сме да почистим пясъка от тази съгласно нас изкуствено засадена трева. Тъй като сега това е обозначено като земеделска земя, а в този момент с тази трева, в случай че остане още малко по този начин, няма да има пясък, всичко ще бъде тревна повърхност и ще го заграбят по-лесно “, добави той.

Младият човек бе безапелационен, че “най-вероятно се пазят ползите на един олигарх – да заграби следващото парче българска земя “ .

Очаква се Бургаският административен съд да се произнесе по жалбата, с която се оспорва вписването на крайбрежната линия като плаж, с цел да придобие статута на изключителна държавна благосъстоятелност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР