С изследователски полет за деца Музейко“ кацна на Летище Варна“

...
С изследователски полет за деца Музейко“ кацна на Летище Варна“
Коментари Харесай

Музейко разкрива изгубени светове за малчуганите на Летище Варна

С проучвателен полет за деца " Музейко “ кацна на Летище Варна “ в събота. За първи път в своята история черноморското летище е хазаин на просветителни изложения за своите най-малки гости, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Непосредствено преди настъпването на дейния летен сезон Летище Варна в съдействие с Детски теоретичен център " Музейко “, показва едно вълнуващо премеждие за деца и подрастващи в света на изобретенията и дълбините на Черно море с изложбения план " Музейко каца на Летище Варна “.

Всеки ден от сряда до неделя до 30 юни в особено обособено пространство в Терминал " Заминаващи “ на варненския аеропорт малчуганите и техните родители и учители от Варна и района имат опцията да влязат в ролята на любопитни откриватели, научавайки повече за основаването на някои от най-важните човешки изобретения като: телефона, рентгена и тв приемника посредством изложбата " Еврика! “ или да се превъплътят в морски търсачи на антични съкровища, скрити надълбоко измежду пясъците на черноморското дъно посредством интерактивната експозиция " Black Sea MAP (Maritime Archeology Project) “.

" Щастливи сме да бъдем домакини на две от най-атрактивните пътуващи просветителни изложения на " Музейко “ и по този метод да предоставим ново непознато преживяване за най-малките гости на Летище Варна. С реализирането на сходни интерактивни просветителни начинания се посвещаваме в основаването на спомагателни атракции за всички пасажери, изключително за най-малките от тях, в целия район. Това е и част от нашата дълготрайна визия, в която всички ние имаме вяра – да отворим необятно вратите на летището, правейки го още по-вълнуващо място за хора от всички възрасти. Благодарим на " Музейко “ за отличното партньорство! “, показа Главният изпълнителен шеф на Фрапорт Туин Стар – доктор Франк Кванте.

" С пътуващите си изложения " Музейко “ показва науката по забавен и наличен за децата метод и език. С тях " Музейко “ доближава до разнообразни кътчета на България. Изложба " Еврика! “ е най-голямата и обичана наша пътуваща галерия, която към този момент е била в доста градове на страната. Black Sea MAP е единствената ни пътуваща галерия, обвързвана с Черно море. За първи път с гостуването си във Варна, сплотяваме двете пътуващи изложения и пресъздаваме толкоз обемно света на " Музейко “, отвън " Музейко “. Това нямаше да е допустимо без изключителния възторг и поддръжка на целия екип на Фрапорт Туин Стар. Щастливи сме, че " кацаме “ с забавни научни обстоятелства и познание измежду всички поданици и посетители на Варна. Бъдете откриватели и учете, до момента в който играете! ", съобщи Главният изпълнителен шеф на " Музейко “ – Бистра Кирова.

" Музейко “ е първият детски теоретичен център в България, финансиран от Фондация " Америка за България “. Създаден през 2015 година от над 150 водещи дизайнери, учени, архитекти, писатели, илюстратори от целия свят, досега научният център е посетен от близо половин милион деца и възрастни от България и чужбина. Мисията на " Музейко “ е да въодушевява децата за учене и просвета посредством игра, и да им покаже, че всеки може да бъде изобретател стига да не се опасява да опитва, да пробва, и да мечтае.

Повече от откриването вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР