С ипотека се е сдобил фамилният моден бизнес на Евелин

...
С ипотека се е сдобил фамилният моден бизнес на Евелин
Коментари Харесай

Жената на Брендо ипотекира бизнеса - slava.bg

С ипотека се е сдобил фамилният фешън бизнес на Евелин Банев - Брендо, сподели инспекция на „ България Днес”.

В подмяна на заем от 149 500 евро всички активи на компанията „ Монай Криейшънс” са заложени в известна финансова къща, излиза наяве от документи, оповестени в Търговския указател. Твърди се, че парите ще са за разширение активността на стилния бранд.

Самото сдружение е основано през 2015 година от брачната половинка на Брендо - Моника Добринова. Предмет на активността е произвеждане на спортна елегантни дамски дрехи. Според слуховете създател на концепциите за огромна част от моделите е Добринова. Пръв асистент на брачната половинка на Брендо е дизайнерката Яна Хадам. Малко след основаването си компанията започва огромна активност. Добринова и Яна вземат участие дружно и в рекламна акция на сбирките есен-зима 2015 2016. В опит да разпространява облеклата си брачната половинка на Брендо наема елитното лондонско студио „ Хокстън”, където постоянно се вършат фотосесии за водещи международни фешън списания.

Според осведомени в началото продажбата на фешън облекла се усилва устойчиво. Разрастването на бизнеса съответствува по време с следващите проблеми на собственичката Моника Добринова. След бягството на брачна половинка й, поради неоправдателна присъда у нас за Добринова се сеща КНОПИ. След старта на инспекцията са запорирани компании и фамилни парцели на стойност 22 милиона лв. както и шест милиона лв. в банкови сметки.

Първоначално от комисията пропущат да наложат забрана върху „ Монай Криейшънс”. Това е употребявано от Добринова, която трансферира акциите на дизайнерката Яна. Младата дама се снабдява и с още няколко компании от обръча на Брендо.

Твърди се, че след смяната на собствеността бизнесът не стопира. Появява се обаче проблем при обезпечаване на оборотни средства изясняват осведомени. Това по думите им е причина да бъде заложена компанията против заем от близо 300 хиляди лева.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР