Руските войски успяха да се възползват от основната слабост на

...
Руските войски успяха да се възползват от основната слабост на
Коментари Харесай

NYT: Офанзивата към Харков цели да разтегне фронтовата линия и да удари ВСУ по най-слабото място

Руските войски съумяха да се възползват от главната уязвимост на Въоръжените сили на Украйна и с офанзивата си в Харков ги затрудняват в отбраната на 1000-километровия фронт, написа The New York Times, представен от " Фокус ".

В неделя (12 май) съветските войски продължиха да напредват в региона на Харков, като превзеха редица дребни обитаеми места по границата и принудиха украинските войски да правят отстъпка от някои позиции.

Украинските войски, които отстъпват на съветската войска по брой и въоръжение, към този момент не са в положение да защитят 1000-километровия фронт, който минава от южната част на Харков до Херсон. И съгласно военни специалисти, откривайки нов фронт северно от Харков, съветската войска се стреми да разтегне в допълнение украинските линии и да улесни пробива в избрани региони.

" Руснаците, сходно на доста анализатори, схванаха, че главният минус, от който Украйна страда сега, е човешкият запас. Разтягайки фронтовата линия, вие увеличавате възможностите за пробив ", е декларирал Франц-Стефан Гади, боен анализатор от Виена.

Според военни анализатори непосредствената цел на новата съветска атака е да принуди украинската войска да изтегли войските, които са извънредно нужни южно от Харков, изключително в региона на град Часов Яр. Руските войски щурмуват този град от няколко седмици. И при положение на завладяването му няколко града, които са от решаващо значение за логистиката на украинските войски на източния фронт, ще се окажат на огневата линия на Москва.

Военните анализатори също считат, че руснаците освен се пробват да отвлекат дребното на брой украински бойци от боевете в Източна Украйна, само че също по този начин се пробват да основат буферна зона по границата, с цел да затруднят украинските войски да обстрелват съветска територия с артилерия.
" Те може също да се опитат да се приближат задоволително покрай Харков, с цел да го обстрелват и да посеят суматоха, както направиха в първите дни на войната през 2022 година ", показват анализатори.

През миналото денонощие съветските войски са напреднали край Вербова, в Красногоровка, в Нетальово, западно от Семеновка и източно от Новопокровски. Руснаците са поели надзор и над селата Мороховец, Олейниково и Зеленово в Харковска област, оповестяват анализаторите на DeepState.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна не е удостоверил тази информация.

Според DeepState съветските сили фактически са окупирали тези обитаеми места и не престават да се придвижват към селището Липци. Активните бойни дейности за Лукянци не престават, то е съвсем напълно под съветски надзор.
Руските войски се пробват да се закрепят в Глубокое и да напреднат с пехота, само че са под непрекъснат обстрел, изключително от безпилотни самолети FPV. " Това доста затруднява напредването, само че не ги стопира ", показват анализаторите.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР