С граждански полет и при извънредни мерки за сигурност на

...
С граждански полет и при извънредни мерки за сигурност на
Коментари Харесай

Новогодишен „подарък“: Връщат ни Очите на 4 януари

С цивилен полет и при изключителни ограничения за сигурност на 4 януари у нас ще бъде върнат Димитър Желязков, прочут у нас като наркобоса Митьо Очите, написа " България Днес ".

Несебърският Ал Капоне ще пътува до София със аероплан от Истанбул,
настояват източници от спецпрокуратурата. На същия ден в Ангола честват Деня на мъчениците от колониалните репресии, само че това надали има някакво отношение към наркотрафика на Балканите. Димитър Желязков е закопчан на 3 против 4 август край петзвездния хотел " Рамада " по силата на европейска заповед за арест. Задържан е поради следствие против него за управление на проведена незаконна група за рекет, телесни повреди и разпространяване на дрога.

Митьо Очите бе хванат в Истанбул в компанията на някогашния народен представител Несрин Узун, общинаря Бенчо Бенчев, охранители и две атрактивни мадами. Общо седем души от придружителите на Желязков в Турция бяха предадени неотложно у нас през граничния пункт Капитан Андреево. Единствено Желязков бе изпратен в турския затвор " Малтепе ", където да чака позволение за екстрадицията му у нас.

Д окументите за връщането на Димитър Желязков от няколко дни са подготвени. Истанбулският съд е разрешил връщането му у нас преди няколко седмици. Има зелена светлина и от турското външно министерство за екстрадицията на Очите, настояват източници от спецпрокуратурата.

Очите няма да бъде върнат с под наем полет, а за превозването му ще се употребява цивилен аероплан. Охраната му ще бъде надалеч по-солидна от тази, която придружи олигарсите Евгения и Николай Беневи, които бяха върнати с разнообразни полети от Ница на 8 декември т.г., безапелационни са източници от полицията.

Датата за връщане на Желязков е определена след сериозен разбор на пътникопотока от българска и турска страна. Изчисленията посочили, че минимум туристи ще употребяват самолета от Истанбул за София на 4 януари, разкрива уеб сайтът " Флагман ".

Веднага откакто Очите стъпи на българска земя, ще бъде претрупан на бус на Съдебна защита, който ще го откара до следствения арест на " Г. М. Димитров " в столицата. Там го чака килия за четири индивида с турска тоалетна и залостен прозорец. Мизерните условия у нас евентуално ще се сторят на Желязков като петзвезден хотел, защото 5 месеца той дели килия с 50 нарушители от целия свят в пандиза " Малтепе ", разкриват доближените му. На няколко пъти Митьо Очите е писал тъжби до българския консул в Истанбул с недоволства, че не са му обезпечени медицински грижи, от които се нуждаел незабавно, разкри ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев преди дни. Близки на Димитър Желязков настояват, че поради изискванията там той е измършавял фрапантно, а здравословното му положение съществено се е влошило.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР