С голямо мнозинство общинарите в Милано одобриха предложението на десницата

...
С голямо мнозинство общинарите в Милано одобриха предложението на десницата
Коментари Харесай

Разрешиха отглеждането на канабис в Милано

С огромно болшинство общинарите в Милано утвърдиха предлагането на десницата на територията на града да стартира развъждането на канабис за лечебни цели.

До в този момент тази задача бе поверена от държавното управление на Въоръжените сили, като бойците я изпълняваха в нарочни ниви край Флоренция. Добивания от тях канабис за лекуване обаче се оказал непълен за потребностите на страната и Министерството на здравеопазването било насила да внася стотици килограми от Холандия и Канада против 6 000 евро за кг. Просто тъй като нуждаещите се от дрогата със напълно законно лекарско наставление италианци били над 20 милиона души. Съответно общинарите в Милано взеха решение да им се притекат на помощ с родно и доста по-евтино произвеждане, написа "Монитор ".

През 2017 година италианците са изхарчили за опиати 14,4 милиарда евро или близо 1 на 100 от брутния си вътрешен артикул за същата година. Това е главният извод в годишния отчет за наркозависимостите в страната, който министърът на фамилните политики Лоренцо Фонтана показа в Парламента. Според документа на алъш-вериша с опиатите към този момент се падат 75 на 100 от вихрещите се на територията на Италия противозаконни трафици.

В съпоставяне пък с 2016 година през предходната година потреблението на дрога в страната се е нараснала с към 5 на 100, само че за жалост смъртните случаи вследствие на използването й са нарастнали с 10 на 100 – от 268 на 294. Най-популярният опиат продължава да бъде канабисът, само че най-доходоносен за трафикантите остава кокаинът, за който през 2017-та са били изхарчени близо 6 милиарда евро! В отчета се загатва още, че една трета от италианците/италианките на възраст сред 15 и 64 години най-малко един път в живота си са употребявали психотропни субстанции, а един на всеки 10 от тях или над 4 млн. души са го сторили през предходната година. Като изключително обезпокоителен за здравето на нацията факт е посочена увеличаващата се непрестанно приложимост на канабис от учениците в горните класове и от студентите - 34% на 100 от тях към този момент знаели добре защо става дума. Ако се има вяра на сметките на създателите на отчета, то постоянни потребители на канабис в страната са 1 400 000 души, на кокаин – 100 000 души, а на други опиати – 200 000 души.

В показания от министър Фонтана в Парламента документ се акцентира дебело, че през предходната година Италия е направила много сериозна стъпка в битката против опиатите, защото силите на реда са конфискували на националната й територия 114 588,60 кг дрога или с 60% повече, в сравнение с през 2016-та.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР