С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС парламентът прие на

...
С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС парламентът прие на
Коментари Харесай

НС прехвърли 20-те лв. транзитна такса върху руския газ на потребителите

С гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи Народното събрание одобри на две четения промени в Закона за надзор на ограничаващите ограничения против Русия, с които енергийните вноски за директен транспорт на природен газ с съветски генезис се трансферират върху ползвателите на услугата и ще бъдат събирани от Агенция " Митници " и Национална агенция за приходите.

С изменението се поправя признатото на 13 април решение на Народно събрание, съгласно което до момента те се дължаха от оператора на газопреносната мрежа " Булгартрансгаз ", съобщи БНР.

Опозиция и ръководещи се съгласиха, че в случай че измененията не бъдат признати, предприятието ще банкрутира, само че се разминаха за това кой носи отговорност за обстановката и какви са рисковете за България.

От опозицията предизвестиха, че България е застрашена от интернационалните наказания поради налагането на такса от 20 лв. на мегаватчаса за директен транспорт.

" Министърът на финансите, съзнавайки личната си непросветеност във връзка с заложените доходи в бюджета и безспорната неспособност да си ги набави, измисля гениалната концепция да цялостни хазната с едни над 3,5 милиарда лв. на година като увеличи цената на съветския газ, който транзитира през България. При импорт по този метод се оскъпява съветският газ за личните ни потребности и цената ще се заплати от битовите консуматори. Що се отнася до преноса, оскъпяването на доставките на нашите сътрудници е разумно да чакаме реакция от тяхна страна. " - съобщи Павела Митова от " ИТН ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР