С емоционално тържество в местността Игликина поляна бе отбелязана днес

...
С емоционално тържество в местността Игликина поляна бе отбелязана днес
Коментари Харесай

Природен парк Витоша отбеляза 84-тата си годишнина

С прочувствено празненство в местността Игликина поляна бе маркирана през днешния ден 84-ата годишнина на естествен парк Витоша. Семплата гала съответства с откриването на три нови спортни площадки за хора в неравностойно състояние, като част от плана " Витоша - налична за всички ".

Трите сета бяха тествани от известните наши параолимпийци Влади Гюров, Стела Енева и други, а на откриването участваха представители на всички организация, спомогнали за изработката на спортните уреди. Пътят до поляната също е реновиран и рехабилитиран, завършени са и няколко паркоместа, тъй че хората със специфични потребности да имат по-лесен и удобен достъп до местата за спорт и физическа интензивност в планината.



Емоционално осъществяване на " Хубава си моя горо " даде начало на церемонията, а от името на естествен парк Витоша, шефът Снежана Петрова благодари на всички, които в последната година направиха по този начин, че да бъде събрана сумата от 21 000 лв., с която бяха построени оборудванията.

" Имахме пет сходни площадки из планината, в този момент прибавяме нови три и по този начин последователно ще осигурим повече благоприятни условия за хората със специфични потребности с цел да се усещат дейни и да могат да спортуват, " съобщи в късото си одобрение Снежана Петрова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР