С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник

...
С децата в почивните дни е рубрика на Детски Дневник
Коментари Харесай

С децата в почивните дни

" С децата в почивните дни " е графа на " Детски Дневник " за хората, които избират в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си. Ако имате информация за забавно идно събитие, пишете ни на.

За заетите родители седмичният бюлетин на " Детски Дневник " събира в петък на едно място гратис най-важните вести и най-интересните истории. Необходими са единствено и.

В множеството градове събитията са лимитирани поради епидемиологичната конюнктура. Театралните салони в столицата и регионалните центрове обаче не престават работа с забавни оферти както за най-малките, по този начин и за порасналите деца. Програмата на театрите можете да видите в дъното на публикацията.

Събота

София - Детски работилници за изобразяване, лекция за жабите и полемики ще съпътстват премиерата на книжката " Жабокът Витан " в книжния център FOX book café на ул. " Уилям Гладстон " №32. Историята, разказана от Емилия Зафираки и илюстрирана от Яна Казакова, споделя за дългия и цялостен с трудности път на един жабок от родния му връх на планината Било до блатото на Сътворението. В основата на приказния сюжет е най-дългата размножителна миграция на типа планинска жаба Rana temporaria, която няма аналог в международен мащаб. Приключенията на Витан обаче се трансформират в освен това - в книга за другарство, взаимопомощ и грижа, която учи дребните читатели по какъв начин да се оправят в разнородни житейски обстановки.

Участниците в проведените три работилници (11-12.30 ч., 13-14.30 ч. и 15-16.30 ч.) ще чуят фрагменти от книгата, ще я разискват и ще рисуват картини. Следва лекция за жабите за по-големите деца, след която ще има и викторина. Подробности и записване -.

 С децата в почивните дни (4 и 5 декември)

София - Гвардейският внушителен духов оркестър ще изнесе коледен концерт навън в парк-театър " Борисова градина ". Сцената е до така наречен " Алеята на славата " (на 200 м от " Орлов мост " ), а началото - в 12 ч. Ще участват и гвардейци от Националната гвардейска част.

София - Тайните на дъгата и с какво се хранят листата и птиците са част от тематиките на обичайните детски работилници в научно-образователния център " Музейко " . В отворената арт зона децата ще създават коледно дърво . Подробности за графика и условията за влизане -.

София - Зимната пързалка " Юнак " предлага свободен вход и безвъзмездни кънки като част от самодейността " Зимно предизвикателство 2021 ", проведена за поредна година от Българската федерация Спорт за всички. Ледът ще е отворен от 12 до 20 ч. С площта си от 1200 кв/м пързалката е най-голямата в София. Всеки работен ден сесията с начало 10 ч. е безвъзмездна за деца до 7-годишна възраст.

 С децата в почивните дни (4 и 5 декември)
© Зимно предизвикателство 2021

София - В Южния парк ще се състои следващото детското тичане с дължина 2 км от самодейността. То е предопределено за деца от 4 до 14 години и им дава опция от най-ранна възраст да построяват трайни привички, дисциплинираност и спортна просвета. Началото е при паметника с гълъбите. В края на всяко тичане участниците получават лакомства и напитка. Подробности и регистрация -.

Бургас - Културно-туристическият комплекс " Ченгене скеле " ще означи идния празник Никулден с тридневен фестивал , отдаден на морето, преданията за Николай Чудотворец и вкусната храна. В 10 ч. ще бъде открит празничният базар " Рибарско коледно селце ". Посетителите ще могат да видят и изложбата " От Свети Никола до Дядо Коледа " на Регионалния исторически музей в Бургас. За 13 ч. е планувано и корабоплаване с транспортен съд, за което е належащо авансово записване. Подробности и телефон за резервации -.

Неделя

София - Музикалният спектакъл кани най-малките си фенове на премиерата на мюзикъла " Зайченцето бяло " . Той е въодушевен от едноименната известна детска песничка, написана от Леда Милева и Петър Ступел. Автор на музиката е Румен Бояджиев-син, а либретото е на Венелин Методиев. Мюзикълът визира безконечната тематика за положителното, което е ключ към сърцето на всяко човешко създание. Спектакълът е подобаващ за деца от 3 до 9 години. Билети могат да се купят на касата на театъра или онлайн.

София - Популярният пловдивски фестивал " Капана фест " гостува на столицата с коледния базар " Капана " в пространството към стадион " Юнак " и ледената пързалка. Дървените къщички оферират храни, питиета и козметика от български производители, авторски бижута и коледна декорация. Работното време е от 12 до 22 ч.

Пловдив - Ателие за програмиране на коледни видеокартички отваря порти в 11 ч. в Народно читалище " Захари Стоянов - 1984 ". Участниците ще основат цифрова картичка благодарение на образния език за програмиране Scratch и ще получат упътвания и указания по какъв начин да я трансфорат във видео. Заниманието е уместно за деца сред 6 и 11 години. Подробности и записване -.

 С децата в почивните дни (4 и 5 декември)
© Надежда Чипева, Капитал

Бургас - Продължава тридневният фестивал , с който културно-туристическият комплекс " Ченгене скеле " отбелязва идния празник Никулден. За посетителите ще работят още веднъж празничният базар " Рибарско коледно селце " и изложбата " От Свети Никола до Дядо Коледа " на Регионалния исторически музей в Бургас. Акцент в програмата за деня е концертът на групата " Горещ пясък ". Пълната стратегия -.

Велико Търново - Коледният базар на града в парк " Марно поле " показва разнообразни занаяти, ръчно направени дарове и декупаж, коледна декорация. За децата има атракциони и кутия, в която да пуснат писмата си до Дядо Коледа. На базара има и благотворителни щандове на градския училищен парламент и организацията " Приятели на животните ".

Програмите на държавните куклени театри в страната:

,
,,
,,
,
,,

Програмата за кината можете да откриете в рубриката

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР